Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der er nu fundet en død delfin i Limfjorden. Arkivfoto

Legesyg delfin fundet i Limfjorden ved Thisted - måske fanget under isen

Torsdag blev delfinen fundet død på stranden ved Eshøj øst for Thisted. Årsagen er ikke fastlagt endnu, men meget tyder på, at det har haft noget med den kolde frost at gøre. Måske er den fanget under isen, siger biolog.

Af Troels Lykke |

Det var et særsyn af de helt store, da man i september sidste år pludselig kunne opleve en delfin svømme rundt i Limfjorden. 

Selvom delfinen tilhører arten "almindelig delfin", er den nemlig langt fra noget almindeligt syn i vores del af verden. Derfor var det også en ekstra bonus, at delfinen rent faktisk viste sig at være så legesyg, at det var muligt at komme helt tæt på den.

Skyllet i land

Nu har det, der nærmest kunne lyde som et eksotisk ferieminde, dog fået en brat afslutning, for torsdag blev delfinen fundet død på stranden ved Eshøj øst for Thisted.

Årsagen er ikke fastlagt endnu. Noget tyder dog på, at det kan have noget med den kolde frost at gøre.

- Man kunne godt forestille sig, at den er bukket under for kulden eller er blevet fanget under isen. Man kan i hvert fald konstatere, at den har været død noget tid, før den er skyllet på land, fortæller Kristinna Ydesen, der er biolog og udviklingschef hos Nordsøen Oceanarium, skriver TV Midtvest - se fotos.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader