Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

X-79 sejler i Svendborg har fået sig en trofast ven - en delfin

Jesper Stig Andersen har siden uge 42 mødtes med delfinen 'Delle', som han kalder den. - Nogle gange kan jeg se den når jeg tager ud, og andre gange finder den mig. Man kan tro den er væk og lige pludseligt dukker den op lige ved siden af, fortæller Jesper.

Af Troels lykke |

En delfin har fortsat hjemme i Svendborgsund. En aktiv vintersejler i X-79er og SUP-sejler, Jesper Stig Andersen, har siden efterårsferien mødtes med den cirka tre meter lange delfin.

Forleden blev Delle, som han kalder delfinen, fanget på video af Per Slengerik, der var med ude på Jesper Stig Andersens X-79er, Spiff.

Delfinen kan mange ting, ud over at finde Jesper Stig Andersen. 

- Den har også lavet show hvor den kastede med en rødspætte flere lige ved siden af båden. Den er oftest mellem Christiansminde og lige vest for Svendborg Sund broen. Det er fedest på SUP, så ligger den lige ved siden af på siden og følger med og kigger på en, forklarer den 53-årgige X-79er sejler til minbaad.dk.

Biolog: Det er ikke en biologisk sensation

Jakob Højer Kristensen, der er chefbiolog på Fjord & Bælt i Kerteminde, siger til fyens.dk om at møde delfinen.

- Det må have været en fantastisk oplevelse, siger han og oplyser, at der ganske rigtigt er tale om en delfin - af arten øresvin.

Og en egentlig biologisk sensation er der ikke tale om.

- Sidste år havde vi et par ved Nyborg, og det var der i over en måned, siger chefbiologen, der har bidt mærke i, at der er noget særligt ved delfinen i Svendborgsund.'

Hvid snude

- Den har en hvid snude, og hvorfor den lige har det, ved jeg ikke. Men det er sjovt, og det gør, at man kan følge den rundt. Så hvis nogen spotter den, må de meget gerne skrive til os på vores hjemmeside, siger Jakob Højer Kristensen.

Han mener ikke, at man behøver frygte for øresvinets helbred.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader