Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den omtalte delfin, der jagtes af speedbåde-sejlere, er af arten Øresvin, som er den mest almindelige delfinart. Pattedyret lever normalt af fisk og blæksprutter. Foto: Ditte Juul
Kort Nyt
Her har delfinen helle, ifølge Jesper Stig Andersen
Kort Nyt
Også her har delfinen helle.

Speedbådssejlere jagter legesyg delfin i Svendborgsund

- Det har været helt slemt her i påsken med folk i speedbåde, som har jaget delfinen, som jeg kalder Delle. Udover at nogen direkte jagter ham med fuld fart, har delfinen ofte været omringet af 5-10 både, fortæller X-79-sejler og ven til delfinen.

Af Troels lykke |

Jesper Stig Andersen, der ofte har set delfinen Delle fra Svendborg, skriver i dag til Minbaad.dk og opfordrer til, at der vises mere hensyn til delfinen i Svendborgsund:

Kære Minbaad.dk,

Nu kommer alle bådene snart i vandet, og når der er styr på det corona, så glæder vi os rigtig meget til at se mange af jer i Svendborgsund.

Som I måske har hørt, har vi en super sød delfin, som har været her siden oktober. 

Den har haft en lang og fredelig vinter, men nu begynder der at ske noget. Der kommer mange både, og mange er ikke vant til, at der pludselig dukker en delfin op.

Facebookgruppe med retningslinjer

Derfor har vi lavet en Facebookgruppe, som hedder Delles Venner. Vi har der skrevet nogle retningslinjer, som vi vil prøve at holde os til.

Der er ikke noget lovgivning i det, udover at der er max fem knob i Svendborgsund, og at dyreplageri er forbudt i Danmark.

Der er to bådfrie zoner, som man naturligvis kan sejle i, hvis man har et naturligt ærinde der, men ikke blot skal sejle ind i for at komme tæt på delfinen (Delle). 

Det er også to områder, som man stort set ikke sejler i alligevel, og når Delle opholder sig der, gør han det for at spise og er ikke til at være social, så man vil heller ikke få en go' oplevelse med ham der.

Hold 50 meters afstand til delfinen

Ellers er retningslinjerne: Hold 50 meters afstand hvis du sejler ud med det formål at møde delefinen Delle, han skal nok komme helt hen til båden selv, hvis han vil lege - og det vil han gerne!

Så lad Delle komme til dig og ikke omvendt. Lad være med at forfølge ham. Hvis Delle følger en båd, så lad være med at følge med, lad dem selv få denne fantastiske oplevelse, uden at det bliver ødelagt af en sværm af både, som følger med.

Næste gang er det måske dig, han følger. Og det er i øvrigt forbudt at plane i Sundet.

Jesper Stig Andersen

Se også indslag på TV 2 Fyn, hvor man kan se de lidt for nysgerrige speedbådssejlere.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader