Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den har fået et Delle helle ved en betonklods ved flydedokken, hvor man kan se et skilt, lad være med at sejle derhen, han spiser og sover der og har især brug for et pusterum lige nu, med så meget trafik på sundet! Foto: Delles venner

Lad vær med at jagte delfin i Svendborg - hvis den vil hilse kommer den selv

Lad være med at sejle efter den, lad være med at omringe den en hel masse både! Hvis den vil hilse på jer, så kommer den selv, forklarer Jesper Stig Andersen fra Delles Venner, en facebook-gruppe i Svendborg, der passer på den lokale delfin.

Af Troels Lykke |

Nu hvor sejlsæssonen er på sit højeste, så er vores Delfin (som kaldes for Delle, red.) i Svendborg presset af alle de "nye" folk som er i sundet, det har jo også taget tid for de lokale at lære hvordan man forholder sig til en delfin/hval!

Forklarer Jesper Stig Andersen, der har taget initiativ til facebook-gruppen Delles Venner til minbaad.dk

Der er ikke noget at sige til at folk bliver begejstrede og vil tæt på Delle.....problemet er bare at det er der rigtigt mange andre som også vil!

Så lyder en opfordring her fra (Delles venner) lad være med at sejle efter den, lad være med at omringe den en hel masse både! Hvis den vil hilse på jer, så kommer den selv!

Delle helle ved flydedokken

Den har fået et Delle helle ved en betonklods ved flydedokken, hvor man kan se et skilt, lad være med at sejle derhen, han spiser og sover der og har især brug for et pusterum lige nu, med så meget trafik på sundet!

Sku han komme hen, sluk propellen og ellers overhold de max 5 knob i Svendborg sund!

Miljøstyrelsen på vej med etiske retningslinjer

Miljøstyrelsen er nu i disse dage ved at lave etiske retningslinjer for at se på hvaler og sæler og netop Delle har været med til at fremskynde den proces!

Så tænk jer om og tag hensyn.....så er han her måske også næste gang i kommer og besøger vores skønne Svendborg sund, forklarer Jesper Stig Andersen, en X-79- og SUP-sejler, der har fulgt delfinen i mange måneder.

Se delfinen i Svendborg springe her

Motor
content-loader
content-loader
content-loader