Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
X-79er-sejleren Jesper ses her med sin ven gennem mange år. Foto: Sten Valik

Delfinen Delle er måske rykket fra Svendborg til Nyborg efter tre års ophold ved Sydfyn

Er Svendborgs nyeste vartegn og svømmende kulturambassadør delfinen Delle forsvundet, eller har han blot udvidet sit revir? De seneste dage har der været endog meget langt mellem Delle-observationerne, og det kunne tyde på, at Delle er svømmet fra reden, skriver Fyns Amts Avis.

Af Troels Lykke |

Har Svendborgsunds grå eminence forladt sin våde legeplads, eller har han bare taget en smuttur ud af sundet for at få lidt vandforandring?

Der er i hvert fald sket det helt usædvanlige, at Svendborgs egen Delle tilsyneladende har pakket sydhavsfrugterne og er svømmet til andre vande.

Delle-ven og øresvinets faste legekammerat Jesper Stig Andersen bekræfter, at Delle helt sikkert har været på en sviptur til Nyborg.

- Det, jeg ved med sikkerhed, er, at han i fredags var en tur i Nyborg. Jeg så billeder deroppe fra og kunne med det samme genkende ham, fortæller Jesper Stig Andersen til Fyns Amts Avis.

Han har samtidig kunne konstatere, at Delle ikke er svømmet ham i møde - som han ellers trofast plejer at gøre - under Jespers seneste paddleboard-ture i sundet. 

- Jeg har ikke mødt ham hernede siden i torsdags, og jeg var ude to gange i går, mandag, hvor han altså heller ikke var der. Men altså for en tre ugers tid siden forsvandt han også og var væk i tre dage, så det er ikke helt usædvanligt, understreger Jesper Stig Andersen.

Øresvinet Delle dukkede op i Svendborgsund tilbage i oktober 2019, og har siden da været fast bestanddel af dyrelivet i sundet.

Helt naturligt

Marinbiolog og leder af forskning og dyretræning ved Fjord & Bælt i Kerteminde Kirstin Anderson Hansen er ikke for alvor i chok over Delles springtur.

- Der kan være flere ting, der har trukket ham væk fra Svendborgsund. For det første kan det handle om føde, og hvis han svømmer lidt frem og tilbage kan det være, fordi fiskene i området er begyndt at bevæge sig længere væk, forklarer hun.

En anden mulighed kan også være, at han ganske enkelt har fået lyst til lidt artsfælleselskab.

- Han har sikkert haft det rigtig godt, men han er en single delfin, og det kan godt være, han gerne vil udvide sit område og finde andre delfiner. Det er med det formål at finde hunner, og der er jo forår i luften.

Krybben er blevet for trang

Med andre ord vurderer hun, at Delle egentlig bare har besluttet, at krybben er blevet for trang.

- Det vil ikke være overraskende, hvis det der sker er, at han er ved at lave sig et lidt større område, og området han har holdt sig til i de godt tre år, han har været i Svendborg, har også været meget lille for et dyr som ham, understreger Kirstin Anderson Hansen.

Læs mere på facebook

Kilde. Fyns Amts Avis

Motor
content-loader
content-loader
content-loader