Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Bogen om delfinen i Svendborg er til salg på Saxo for 199,95 kr. PR-foto

Delfinentusiast Jesper Stig udgiver bogen Delle - et vildt venskab

I Svendborgsund har der i over to år boet en stor delfin. Det er naturligvis delfinen Delle, der fra begyndelsen opsøgte X-79-sejleren Jesper Stig Andersen, når han tog ud på sundet. Deres relation har udviklet sig til et tæt venskab. Nu er der kommet en flot bog om delfinen Delle.

Af Troels Lykke |

Bogen Delle - et vildt venskab er nu udgivet af Jesper Stig Andersen. Om bogen fortæller han:

I oktober 2019 mødte jeg en delfin på Svendborgsund. Jeg kaldte ham Delle, og vi har mødtes næsten dagligt siden. Denne bog er skrevet i en form for kronologisk dagbogsform.

Jeg håber på den måde, at man vil kunne sætte sig ind i oplevelserne og føle, at man selv er tilstede.

Jeg fortæller om Delles og mine oplevelser gennem vores to år lange venskab og om mange af de tanker, som dukker op i hovedet på én, når man bliver ven med et vildt dyr.

Det er et vildt dyr, som man samtidig også godt vil passe på.

Bogen er skrevet for min egen skyld, for at have et minde om delfinen, den dag den svømmer videre ud i verden. Så vil jeg kunne finde bogen frem og mindes de oplevelser, vi har haft sammen, som næsten er for utrolige til at være sande.

Et stykke Svendborghistorie og unikt venskab

Bogen fortæller et stykke Svendborghistorie og er faktisk også et lille stykke danmarkshistorie.

Der har aldrig før boet en solodelfin så længe samme sted i Danmark, og slet ikke én, som har knyttet bånd til et menneske. Vores venskab er unikt. 

Jeg håber at bogen, udover at underholde dig, også vil røre noget i dig, ligesom Delle har rørt nogen dybe følelser i mig fra første stund.

Vil formidle viden om delfiner

Jeg vil med bogen også formidle en viden om delfiner, som vi nok i fremtiden, på grund af stigende havtemperaturer, vil se flere af i vores farvande.

Jeg håber desuden at give en forståelse for, hvordan man opfører sig over for disse smukke og intelligente dyr.

Du kan købe bogen på Saxo for 199.95 kr.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader