Gå til hoved-indhold
Test
Topfarten var lige over 37 knob. Men det er mere behageligt at cruise afsted med 25 knob. Fotos: Troels Lykke
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test

Test: Quicksilver 705 Pilothouse – oplagt til lystfiskeri og tursejlads

Quicksilver fra den amerikanske koncern Brunswick, kommer nu med efterfølgeren til Pilothouse 805. Denne Pilothouse 705, en 6,63 meter båd, opfylder lystfiskernes ønsker og så er den sjov at sejle, viste test ved Cannes. Vi sejlede 37 knob med 200 hk bagpå.

Af Troels Lykke |

Spis din aftensmad eller de friskfangede fisk på det store cockpitbord, tag en kold drink fra det 50 l store køleskab, eller tag en hårdt tiltrængt lur i køjen i forstavnen. Skipper og gæster sidder fint i bagbord side på velpolstrede sæder, såden er det på Quicksilvers nye Pilot 705. 

For små 430.000 kroner kan du få det rigtigt sjovt til søs med båden. Men inden du læser videre, så er båden primært en dagsejler.

Forkøjen er kun 1,20 meter lang, dog 180 centimeter bred, men den er ikke skabt til at sove i i længere tid, men mere som et sted at tage et hvil. Men der er et søtoilet om bord med tilhørende septiktank.

Sjov med 200 hk motor

Men sjov er den at sejle, rattet gik fint og accelerationen var fin og den drejer skarpt uden båden skrider ud eller 200 hk Mercury-motor der ikke kaviterede eller larmede. Samtidig er der god plads om bord.

Sådan oplevede motorbaadsnyt.dk det under test i september i Cannes, hvor vi – fem mand om bord -  planede afsted med 25 knob med en Mercury F200 XL V6 på agterspejlet. 

Topfarten var lige over 37 knob. Men hvem vil sejle så stærkt, ikke mig. For det første brænder man en masse dyr benzin af og for det andet er sejladsen ikke særlig behagelig, medmindre man sejler i helt stille vejr.  

Eller med vinden i lettere bølger, som vi oplevede i Middelhavet. Den amerikanske båd, der er bygget i Polen, sejler rigtigt fint med sit sporty skrog. 

Den slog sig ikke i bølgerne, der heller ikke stod ind over båden. Men gør bølgerne det er det ikke det store problem, for man står fint i kahytten og styre. Man kan også styre båden ude på agterdækket, hvilket er smart ved havnemanøvre, hvor man bakker ind til broen.

Mange detaljer til lystfiskeren

Quicksilver udviklet en Smart Edition, der samler de tre mest populære pakker til tur- og lystfiskeri. Noget der gør at bådens pris holdes nede. Vi testede udgaven til lystfiskeri.

Her har man fire fiskestangsholdere oppe på ruftaget og to i hver ræling agter. I styrbord side under dørken i cockpittet findes en stor, aflang iltet fisketank, hvor du på en knap kan trykke, hvorefter den fyldes med vand. Med en knap tømmes den hurtigt. God detalje. 

Det er i det 1,60 meter lange og 2,10 meter brede cockpit, at båden vinder, for det er her man står og fisker og rælingen er 80 centimeter høj, så man føler sig tryg. Du kan også sætte dig ud foran og fiske, hvor der er en lille bænk du kan sætte dig på., men det er agter i båden man har mest plads til sin fiskestang.

Agter i cockpittet er også en lille fisketank i styrbord side og i bagbord side er et skærebræt. Denne plads kan vippes ind i cockpittet, så der er plads til at motoren kan vippes helt op, så skruen er fri for vandet.

Masser af sæder i cockpit

Får du Pilot 705eren i komfortversionen vil du kunne nyde cockpittet i cruising -tilstand med tre foldbare agter- og styrbord -bænke, cockpitbord, og forlængelse af svømmeplatforme, der var dejlige brede og lange nok til at stå på, hvis du vil bade fra derfra.

I styrbord side er en dyb badestige placeret. Under cockpittet er der et sted hvor bådens batterier findes og cockpitbordet. 

I kahytten er også en håndvask i det asymmetriske styrehus - der er adgang via skydedøre. Der findes også et 50 literkøleskab og et transportabelt gaskomfur. 
Båden fås også med en elektronikpakke dig mulighed for at udstyre din båd med en 9-tommer Simrad-kortplotter, stereoanlæg med 4 højttalere og VesselView Link-system. 

Konklusion: Solid og troværdig

Quicksilver 705 Pilothouse er en solid og troværdig lystfiskerbåd med virkelig mange gode detaljer til den der elsker at fange en fisk, men som også gerne vil opleve sjov sejlglæde, samtidig med man står inde i kahytten. For alt for mange.

Og netop den lukkede kahyt gør, at man kan sejle året rundt. Og vil man ud på fordækket en sommerdag er sidedækket 30 centimeter bredt og sikkert at gå på. God detalje. Motorbaadsnyt.dk har virkelig svært ved at finde ting vi ikke kan lide ved båden. 

Fakta: Quicksilver 705 Pilothouse
Længde/meter        6,63
Bredde/meter          2,54
Dybgang                0,54
Vægt/kg            1.627 kg uden motor
CE kategori            C
Max. personer            7
Max. motor - Mercury        225 hk
Standardudstyr:    Badestige, Badeplatforme, Ankerbrønd, Navigationslys, Opbevaringsrum til fisk, Stangholdere, Plads til forberedelse af madding, Selvlænsende cockpit, Agterdør, Cockpitbelysning, Smartcraft Speedometer/Omdrejningstæller, 12V strømudtag, Tilt steering 175 hk og op, Opbevaring under seng, Kabinelys, Førersæde og passagersæde, Adgangsbord til starboard, Adgangsdør til bagbordsside i cockpit, bord/dinnette, Brandslukkere, Vessel View Mobile, Active Trim, Dobb. Batteri installation, Kulilte alarm, Røgalarm, Pre-rigging til påhængsmotor, Elektrisk og manuel lænsepumpe, Hydraulisk styring, Vinduesvisker styrbord    

Ekstraudstyr:    Badeplatform udvidelser, Ankerrulle, Forsikringsgodkendt stævnøje, Ekstra styreplads (udendørs 4ST rigging), Ekstra styreplads (udendørs V6 rigging), Tagluge, Toilet med lys, Vask med ferskvandssystem og bruser, Dab stereo sæt med antenne, Simrad GPS/Kortplotter 7” NSS evo 3 med HDI Transducer er monteret i cockpittet, Simrad VHF RS20, Dieselvarmer, Bovpropel, Bovpropel med ekstra styreplads, Elekstrisk ankerspil ( Stævn- eller agtermonteret), Zipwake Dynamic Trim-Control 300S, Fortøjningssæt, Spotlys på ruf, Solindsats

Pakkepris med Mercury F150 EXLPT-EFI    kr. 371.195,-
Pakkepris med Mercury F175 XL V6    kr. 417.895,-
Pakkepris med Mercury F200 XL V6    kr. 428.895,-
Pakkepris med Mercury F225 XL V6    kr. 441.295,-

Salg: Jørgensen & Dahl i Greve Marina henviser til nærmeste forhandler
 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader