Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kongeskibet Dannebrog, Forsvaret og Molslinjen var blandt dem, der mandag morgen blev sat ind ved øen Hjelm i Kattegat. Foto: Henrik V. Jørgensen

Kongeskibet og Molslinjen ledte efter synkende kutter

Mandag morgen meldte en kutter med to ombord, at den var ved at synke. Kongeskibet Dannebrog, Forsvaret og Molslinjen var blandt dem, der mandag morgen blev sat ind ved øen Hjelm i Kattegat for at lede efter en kutter, der var ved at synke, oplyser Forsvaret til TV 2.

 

Af Troels Lykke |

Kongeskibet Dannebrog, Forsvaret og Molslinjen var blandt dem, der mandag morgen blev sat ind ved øen Hjelm i Kattegat for at lede efter en kutter, der var ved at synke.

- Der er to personer ombord, og de meldte, at de var synkende og formentlig snart ville miste forbindelsen. Det virkede kritisk i den første melding, sagde den vagthavende til TV 2 kort efter alarmopkaldet.

Den synkende kutter slog alarm til Forsvaret omkring klokken 6 mandag morgen.

Knap tre timer senere blev den fundet nordøst for Hesselø. Den var stadig flydende, og en redder blev sendt om bord for at tilse de to sømænd.

Færge og fritidssejlere ledte også efter kutter

Mens eftersøgningen stadig stod på fik Molslinjens morgenfriske passagerer en ekstra oplevelse, da færgen på vej fra Aarhus til Odden blev bedt om at deltage i eftersøgningen.

- Kodekset er, at hvis man får et opkald, så reagerer man, sagde Jesper Maack, der er PR- og kommunikationschef hos Molslinjen, til TV 2.

Derfor sejlede den straks til det angivne sted og var dermed første skib på stedet.

Kilde. TV2

Motor
content-loader
content-loader
content-loader