Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den frivillige redningstjeneste NordFalcken hjalp de nødstedte sejlere i land Foto: NordFalcken

Molslinjen i redningsaktion – voksne og barn i motorbåd tog vand ind

Et drama til havs udspillede sig lørdag eftermiddag på Aarhusbugten, hvor en motorbåd tog vand ind. Ifølge Forsvaret befandt to voksne og et barn sig ombord på båden.

Af Anna Brinch |

Til alt held var Molslinjens færge Express 3 netop på vej fra Sjællands Odde til Aarhus, da færgen klokken 16.18 blev kaldt via Lyngby Radio, sejlernes nødkanal, og kom de nødstedte sejlere til undsætning, fortæller TV2 ØSTJYLLAND. 

Klokken 16.27 søsatte færgen sin såkaldte MOB-båd, hvilket står for "mand over bord". Imens blev der på færgen indsat ekstra udkigsposter på broen for at holde øje med situationen, og passagererne blev informeret om, hvorfor færgen lå stille, for at undgå utryghed blandt passagererne, fortæller Jesper Maack.

Ikke første gang

På motorbåden kunne Molslinjens folk konstatere, at en ventil var utæt, og at to pumper ikke virkede, men Molslinjens folk fik stoppet vandets indtrængen. Samtidig kom andre lystsejlere også til, ligesom en redningshelikopter blev set svæve over vandet uden dog ifølge TV2 ØSTJYLLANDs oplysninger at blive involveret i aktionen.

Efter 25 minutters indsats blev færgen klokken 16.43 løst fra opgaven af Lyngby Radio, så Molslinjens færgeoverfart kunne genoptages. Ifølge Jesper Maack er det ikke første gang at Molslinjen kommer nødstedte sejlere til undsætning, men det sker dog ikke så ofte.

Frivillige hjalp sejlere i land

Mens færgen sejlede videre, sørgede sejlere fra det frivillige redningskorps NordFalcken for, at de nødstedte i motorbåden blev hjulpet i land. Således fremgår det af en facebookopdatering fra NordFalcken, der har hjemme i Egå Marina, at redningskorpset blev adviseret af Joint Rescue and Coordination Centre, også kendt som JRCC, under Forsvaret, om at sejlerne var i nød.

Kilde. TV 2 Østjylland

Motor
content-loader
content-loader
content-loader