Gå til hoved-indhold
Lystfiskeri
Færre fiskere har købt fiskertegn i 2021. Arkivfoto

Corona-bølgen gik i land - færre købte fiskertegn i 2021

Fortællingen om de mange danskere, der blev lystfiskere under corona-pandemien, blev kort. Allerede i 2021 er salget af lyst- og fritidsfiskertegn atter tæt på normalen.

Af Sara Sulkjær |

Med fiskestangen i hånden og et fritidsfiskertegn i lommen bevægede ualmindeligt mange danskere sig i 2020 mod vandløb, åer og fjorde for at kaste snøren ud.

Coronaen havde gjort sit indtog i landet, og mens biografer, forlystelsesparker og museet måtte lukke dørene i, søgte befolkningen mod naturen. 

Dét fik salget af lyst- og fritidsfiskertegn til at boome - for en tid. Allerede i 2021 er salget tilbage nær niveuaet fra 2019. Det skriver Fiskeristyrelsen på deres hjemmeside.

Tyskerne blev hjemme

Et lidt større køb blandt årstegn, sammenlignet med 2019, er fortsat en tendens i 2021, mens uge- og dagtegnskøbet af lystfiskertegn fortsætter faldet:

- Det skyldes formentlig Covid-19-restriktionerne, som har begrænset muligheden for at udenlandske turister, især vores tyske naboer, har kunnet holde lystfiskerferie i Danmark i 2021, forklarer Fiskeristyrelsen. 

Det betyder, at der i 2021 i alt blev solgt 151.686 årstegn, mens henholdsvis 11.315 og 27.758 uge- og dagstegn blev langet over disken.

Se de øvrige data fra de forgangne år nederst i artiklen.

Kilde: Fiskeristyrelsen
 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader