Gå til hoved-indhold
Lystfiskeri
Det helt store tilløbsstykke er starterne om morgenen, lørdag er det kl. 8.15 og søndag 7.45, det er et pragtfuldt syn når startskuddet går. PR-foto

135 både og 360 lystfiskere klar til DM i Fladfisk 2021 på Lolland

DM i Fladfisk er tilbage. Efter et Covid-19-pause år vil det store antal både igen invadere Onsevig, hvor det store ryk ind traditionen tro vil være fredag. Her vil bådene fylde godt på landevejene på vej mod Onsevig Havn. Lørdag 11. september går starten.

Af Troels Lykke |

Det 11. DM i Fladfisk starter i weekenden, når bådene ankommer hele fredagen, hvor havnen i Onsevig vil summe af liv.

Bådene, der primært er trailerbåde, er hjemhørende på 83 forskellige postnumre i Danmark, fra det nordligste Jylland til Gedser og fra Esbjerg til Dragør. Selve fiskeriet er lørdag og søndag.

Stævneleder Peter Dan Petersen er glad for, at stævnet igen kører:

- I Onsevig vi var lidt bekymrede i foråret, om vi kunne afholde DM på grund af Covid-19, og ikke mindst om der var tilslutning, så vi er super glade for den store tilslutning til stævnet, der har stor betydning for Onsevig Havn. Der er meget arbejde forbundet med et DM af denne størrelse, men vi kan glæde os over den store gruppe af frivillige, der udfører et kæmpearbejde. Det er det andet store stævne, vi afholder i år. Først DM for H-både og nu DM i Fladfisk, det giver god synlighed for vores lille havn og ikke mindst positiv omtale for Lolland. Vi er især super stolte over, at DM i Fladfisk er Danmarks største fiskestævne her i 2021.

Tilskuervenligt - især om morgenen

For tilskuerne er der nok at se følge i løbet af de tre dage. Det summer af liv hele fredagen, når bådene ankommer, søsættes og finder plads i havnen, inden der fredag aften kl. 19 er officiel åbning af stævnet ved formand for turistforeningen, Lise Simon.

Det helt store tilløbsstykke er dog starterne om morgenen, lørdag kl. 8.15 og søndag kl. 7.45. Det er et pragtfuldt syn, når startskuddet går, og alle bådene drøner mod fiskepladserne fra det sydligste Langelandsbælt til op ved Storebæltsbroen samt en stor del af smålands-farvandet. Ikke mindst er der ligeledes meget at følge, når bådene kommer ind, og fisk skal indvejes, hvilket sket ved fem indvejningsstationer.

Den store joker for DM er vejret, da der er grænser for, hvor meget det må blæse. Vejrudsigterne tegner i øjeblikket til et flot stævne.

Forskellige discipliner

Traditionen tro dystes der i forskellige discipliner, hvor der kåres danmarksmestre i ’Individuel mester’, altså den person der har fanget den tungeste fladfisk, og ’Danmarks bedste team i fladfisk’, som er det team, der opnår flest point i samlet fangst af de forskellige arter.

Sideløbende kåres vindere af Juniorkonkurrencen, ’Danmarks bedste klub’ og ’artskonkurrencen’. DM i Fladfisk er, som navnet røber, en dyst i de fire fladfiskearter, nemlig skrubbe, ising, rødspætte og pig/slethvar.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader