Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hempel trækker sig nu ud af Rusland. Foto: Hempel

Hempel planlægger et kontrolleret exit fra Rusland

Virksomheden ser ikke andre udveje end at forlade Putins krigsførende land. I øjeblikket overvejer Hempel forskellige scenarier for tilbagetrækningen.

Af Sara Sulkjær |

Efter en strategisk gennemgang af sin tilstedeværelse i Rusland har Hempel besluttet at indlede et kontrolleret exit fra det Putin-styrede land og overvejer i den forbindelse forskellige scenarier.

Det sker efter, at virksomheden siden 1996 har været tilstede i Rusland, hvor Hempel beskæftiger 124 medarbejdere.

Den endelige beslutning er truffet

Hempel har tidligere annonceret et ophør af sine aktiviteter i Rusland, specifikt standsning af alle leverancer ind og ud af Rusland, standsning af alle leverancer i Rusland, standsning af ordremodtagelse i Rusland og fuldførelse af en sikker lukning af sin produktion i Ulyanovsk.

- Vi er dybt kede af at se krigen i Ukraine fortsætte med at udfolde sig. I marts suspenderede vi vores aktiviteter i Rusland på grund af det stadig vanskeligere handelsmiljø, forklarer Lars Petersson, Group President og CEO hos Hempel, i en pressemeddelse og uddyber:

- Vi har nu truffet beslutningen om at træde væk fra vores forretning i Rusland.

Eneste mulighed

Tilbage sider de medarbejdere, der igennem flere år har bidraget til Hempels tilstedeværelse i Rusland:

- Vi vil gøre vores yderste for at sikre vores kollegers fremtidige ansættelse i Rusland, og vi takker dem for deres loyale service over for Hempel. Vores fokus er fortsat på støtte og sikkerhed for vores medarbejdere i regionen, og selvom vi beklager dette resultat, føler vi, at vi ikke har nogen anden mulighed, påpeger Lars Petersson.

Hempel fortsætter med at følge udviklingen og overholder internationale regler og sanktioner, understreger virksomheden.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader