Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Axopar 45 kan meget men koster også 4,4 mio. kroner. Foto: Axopar
Kort Nyt

Finsk Axopar 45 XC Cross Cabin er multifunktionel

Vi var på Mallorca Boat show og så Axopar 45, der ikke er den typiske fritidsbåd. Med et helt nyt, multifunktionelt og modulært koncept til en båd i denne størrelse sætter Axopar 45 en ny genre for hurtig sejlads med rigelig komfort og stil.

Af Troels Lykke |

Flagskibsserien har et opdateret designsprog og fusionerer det stærke Axopar DNA med rigelig plads til at slappe af og socialisere.

Seriens første model, Axopar 45 XC Cross Cabin, blev vist i Port Calanova, Mallorca, hvor Motorbaadsnyt.dk så båden i slutningen af april 2022.

Den 45-fods walkaround-båd er udstyret med en fuldt lukket kabine og påhængsmotorer, der gør det muligt for ejere at sejle hurtigt fra anløbsbro til åbent vand.

- Vi har gennem årene bevist, at Axopar er i stand til at disrupte industrien ved at bygge både, der skiller sig ud gennem deres udseende, håndtering og ydeevne. Vores designere har gjort det endnu en gang med den nye Axopar 45-serie, som vil tage motorbådsmarkedet med storm, fortæller Jan-Erik Viitala, grundlægger af Axopar Boats.

Den nye flagskibsserie vil uden tvivl tiltrække bådentusiaster, der søger at forenkle deres liv gennem "rightsizing".

Den bedste del?

Båden er en af ​​de mest økonomiske 45-fods på markedet. Drevet af tredobbelte Mercury V8 300 Verado-motorer kan Axopar 45 sejle ved hastigheder mellem 19 og 35 knob, mens den forbliver i det mest omkostningseffektive område, fortæller Axopar til bådpressen.

Båden har et intelligent styremodul, der styrer bovpropel, trimtapper og lyd, samt Simrad navigationsberøringsskærme med en specialbygget Axopar-brugergrænseflade. Desuden er båden udstyret med højteknologiske funktioner for at sikre klassens bedste manøvredygtighed og håndtering.

Disse integrerede funktioner gør cockpittet bemærkelsesværdigt rent og efterlader instrumentbrættet pænt og overskueligt.

Avanceret teknologi sænker forbruget

Et andet væsentligt kendetegn er den teknologi, der bruges til at fremstille skrog-, dæk- og stringer-systemer. Den avancerede infusionslamineringsmetode resulterer i en lettere og mere brændstoføkonomisk båd.

Standardfunktioner på Axopar 45 XC Cross Cabin inkluderer funktioner såsom mågevingedørene, der skaber en let forbindelse med det udendørs, og en justerbar vådbar samt bord i kabinen for mere fleksibel udnyttelse af pladsen.

Axopar 45 XC Cross Cabin:
Længde: 13,90 meter
Bredde: 4,11 meter
Vægt: 7.000 kg (uden motorer)
Brændstof: 1.390 liter
Vand: 250-300 liter
Septik: 120 liter
CE-kategori: B/C
Motorer: 3 × 300 hk Mercury V8 300 Verado

Pris: Cirka 4,4 mio. kroner

Forhandler i Greve: princessyachts.dk/

Motor
content-loader
content-loader
content-loader