Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En drone kan hurtigt afsløre dig i en fartkontrol uden du er klar over det. Foto: Troels Lykke

Sejl ikke i en brandert til Rock Under Broen i Middelfart - politiet møder op og måske med droner

Hvis man har planer om at se Rock Under Broen fra vandsiden lørdag og søndag, skal man være opmærksom på, at politiet kommer til at være ekstra meget til stede på vandet for at sikre, at søloven bliver overholdt, skriver fyens.dk. Ved promille på over 2 kan du miste båd.

Af Troels Lykke |

- Vi er til stede både fredag og lørdag, og vi er nok også en smule mere til stede, end vi plejer at være. Vi samarbejder tæt med Sydøstjyllands Politi, som vi deler Lillebælt med, fortæller Henrik Strauss, der er politikommissær ved Fyns Politi.

Ved søkontrollen vil der være fokus på overtrædelser af søloven - overholdelse af hastighedsgrænser, spiritussejlads og at man har de nødvendige certifikater og forsikring til de fartøjer, man fører.

- Men det er klart, at når det er Rock Under Broen, så er også fokus omkring den sammenstimling af både, der typisk er omkring pladsen, og at der ikke opstår nogle farlige situationer der, siger politikommissæren til fyens.dk.

Det er tilladt at ligge for anker med sin båd ud for Rock Under Broen, og det er også tilladt for folk ombord at drikke alkohol. Men den person, der skal føre båden, skal være ædru og kunne fremvise bevis på førertilladelse til båden.

Droner taget i brug

I år bliver det en helt ny konstellation Fyns Politi stiller med, når søkontrollen sejler afsted.

- Vi har reformeret det og lavet et tættere samarbejde med Sydøstjylland. Derfor har vi taget droner i brug i en anden udstrækning end før. Vi har mere fokus på søkontrol nu, end vi havde tidligere, siger Henrik Strauss.

Båd beslaglægges ved over 2 promille

Bliver din promille højere end det tilladte, vil du i et fartøj der kræver certifikat, modtaget en bøde i samme størrelsesorden, som havde du været i bil.

Samtidig mister du selvfølgelig dit speedbådsbevis, men ikke dit kørekort til bil. Er din promille på mere end 2,0 vil din båd blive beslaglagt, fortæller Speedbådskolen.dk

Regler for promillegrænse til søs

Den 1. april 2006 trådte der nye regler i kraft om en fast promillegrænse til søs. Loven har konsekvenser for førere og besætninger på skibe over 15 meter, planende speedbåde samt vandscootere og lignende, skriver Dansk Sejlunion.

For ovenstående gruppe gælder en promillegrænse på 0,50 promille.

For alle andre gælder forsat et generelt forbud mod sejlads, hvis man er påvirket i sådan en grad, at man ikke kan føre fartøjet på fuld betryggende vis.

Reglerne omfatter naturligvis fartøjets fører, men også personer, som har væsentlig betydning for sikkerheden ombord. Reglerne gælder ikke, når skibet ligger fortøjret i havn eller på sikker ankerplads.

Politiet har bemyndigelse til at kontrollere overholdelsen af reglerne.

Straffene for spiritussejlads bliver lagt på linie med de straffe, som gælder for spirituskørsel. Det vil sige, at bliver man stoppet med en proille på 1,00, vil bøden være en måned nettoløn.

Læs bekendtgørelsens her: Lov om ændring af lov om sikkerhed til søs og sømandsloven

Motor
content-loader
content-loader
content-loader