Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Det kan være, at der er gået kuk i dens navigationssystem. Den reagerer på lydbølger, og det kan være svært på lavt vand, siger Ivar Høst, der er vildtkonsulent ved Naturstyrelsen, skriver TV2. Spækhuggeren kan blive op til ni meter lang. Arkivfoto

Spæk-takulær redningsaktion i Limfjorden

Ni personer fra Naturstyrelsen havde iklædt sig grønne waders for at gå ud i Limfjorden og skubbe til det store havdyr. Men den ville ikke flytte sig. Efter Spæk-takulær redningsaktion i to forsøg lykkedes det, skriver TV2 Nord. Nu svømmer spækhuggeren mod Aalborg.

Af Troels Lykke |

Lørdag fortalte Ivar Høst fra Naturstyrelsen, at der kunne være flere årsager til spækhuggerens usædvanlige adfærd på det lave vand.

En af grundene kunne være, at spækhuggeren var syg. En anden mulighed var, at en sildestime kunne have lokket den nysgerrige spækhugger ind i fjorden. Sidste årsag var, at spækhuggeren havde fået kuk i sit navigationssystem, og derfor var svømmet forkert. Det skriver TV2 Nord - se video og billeder.

Større redningsaktion

Spækhuggeren blev første gang set i Limfjorden fredag. Spækhuggeren havde ligget på det lave vand i Limfjorden mellem Mou og Hals i flere dage. Søndag mente Naturstyrelsen, at det var længe nok. Derfor skulle den have en hjælpende hånd.

Ni personer havde i flere timer kæmpet ihærdigt for at puffe til spækhuggeren. Det lykkedes dem ikke, og derfor besluttede de sig for at give det endnu et forsøg.

I andet forsøg gik det dog bedre. Med hjælp fra en redningsbåd, Falck og vildtkonsulent ved Naturstyrelsen Ivar Høst kom spækhuggeren endelig på dybere vand. Siden svømmede den mod Aalborg.

Kilde: TV2 Nord

Motor
content-loader
content-loader
content-loader