Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Mandag fik flere nordjyder et glimt af den efterhånden berømte spækhugger, da den svømmede rundt i Limfjorden ved Aalborg. Foto: Troels Lykke

Vildtkonsulent vil lade Spækhugger dø i Limfjorden

Spækhuggeren, der tidligere har været strandet mellem Mou og Hals, ligger tirsdag igen stille udfor Nørre Uttrup Lystbådehavn i Nørresundby. Denne gang får den ikke hjælp.

Af Troels Lykke |

Ved Nørre Uttrup Lystbådehavn ligger spækhuggeren, der de seneste dage har svømmet rundt i Limfjorden. Og den ligger stille.

Mandag aften blev den spottet ud for lystbådehavnen, og tirsdag morgen ligger den der stadig.

Ivar Høst, der er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen, har tilset spækhuggeren, som stadig trækker vejret. Denne gang vil den ikke blive hjulpet, skriver TV 2

Naturen må gå sin gang

- Naturen må gå sin gang, siger Charlotte Bie Thøstesen fra Fiskeri- og Søfartsmuseet, som overvåger danske havpattedyr, og forklarer, at hvis den ikke er stærk nok til at finde hen, hvor der er føde, vil den alligevel ikke overleve.

Når spækhuggeren har åndet ud for sidste gang, skal den bugseres og obduceres. Det skal ske i samarbejde mellem Aalborg Universitet, Naturstyrelsen, Naturhistorisk Museum og Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Kilde. TV2

Motor
content-loader
content-loader
content-loader