Gå til hoved-indhold
Småbåde
Alu-båden Linder vejer ikke meget. PR-foto
Småbåde

Salget af svenske Linder-joller i alu er eksploderet med 30 procent i Danmark

Solide, lette joller i alu går nu godt i Danmark. Flere og flere danskere har under corona-tiden fået øjnene op for de danske kyster, hvor der er rig mulighed for at fiske og tilbringe kvalitetstid med familie og venner.

Af Troels Lykke |

Coronakrisen og de begrænsede rejsemuligheder i udlandet satte som bekendt sit præg på salget af sommerhuse rundt omkring i Danmark.

Mange søgte mod sommerhusene for at komme væk fra den daglige trummerum og komme tættere på naturen, os selv og hinanden.

Sommerhus-jollen

Fra sommerhuset var der kort vej til strand og vand, og vi søgte mod kysterne for at gå på opdagelse langs de stenede strande og sole os i sandet. For mange af os var det lige netop her, at ønsket om en lille jolle opstod.

En jolle, som man kunne have liggende ved sommerhuset, så man frit kunne tage ud og fiske med familie og venner. Den stigende interesse for joller har man også mærket blandt de mange forhandlere, som sælger Linder-joller, da denne jolletype passer til mange sommerhusejeres ønsker og behov.

- Salget af Linderjoller er på landsplan steget med omkring 30 procent siden coronakrisens indtog. Danskerne har i den grad fået øjnene op for de danske kyster og muligheden for at få naturoplevelser på en anden måde, end man måske plejer, fortæller Mads Dahl Jeppsen fra Jørgensen & Dahl i en pressemeddelelse.

Stadig kapacitet på det danske marked

Som så mange andre producenter har Linder i øjeblikket udfordringer med at følge med efterspørgslen, grundet corona.

- Den gode nyhed er, at mange af de danske forhandlere endnu har joller på lager, og der er derfor stadig mulighed for at skaffe en ægte Linder, forklarer Mads Dahl Jørgensen.

Om Linder
Linder er et svensk mærke, som har eksisteret i mere end halvtreds år. Firmaet begyndte sin produktion af aluminiumsbåde ud fra devisen om, at en båd skal være let, stærk og vedligeholdelsesfri.

Med andre ord vejer en Linder-jolle ikke særlig meget, den kan holde til at ramme stenene på stranden, og så koster den ikke noget at vedligeholde. Sidst, men ikke mindst, er der tale om en båd, der er lavet af et bæredygtigt materiale, som kan bruges igen og igen.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader