Gå til hoved-indhold
Buster XXL er tidligere testet af minbaad.dk.Kort Nyt
Buster XXL er tidligere testet af minbaad.dk.

Busters alu-både er lettere at vedligeholde

Hvis man bare skyller Busters både af i ferskvand, er de lette at vedligeholde, mener Kaj Larsen fra Bådcenter Syd i Øsby.

Af Troels Lykke |

Buster er produceret i aluminium og det går ganske godt for Firskars Boats, der har produceret over 70.000 af bådtypen.

Forhandler af Buster-båden, Kaj Jensen fra Bådcenter Syd i Øsby , siger at der er flere fordele ved materialet, der stort set ikke kan ødelægges i forhold til glasfiber:

-Buster er jo en robust brugsbåd og aluminium er cirka 20 procent lettere end glasfiber og det gør at man skal have en mindre bil for at køre båden, men man skal virkelig sørge for at skylle båden i ferskvand med sæbe efter man har kørt på landevejen om vinteren, fordi der er salt på vejene og det æder skroget. Men ellers er en Buster lettere at vedligeholde.

I dag er Buster-bådene sprøjtelakeret i flere lag bestandig, beskyttende akryllak, hvilket sker lakrobotter. Laklaget gør at, bådene holder sig blanke og pæne i lang tid.

Samtidig skal laklaget beskytte og det giver også et grunderlag inden på-føring af bundmaling. Mange af Buster-sejlerne har nu ikke noget imod at bådene bliver matte med tiden så de fremstår mere rå.

www.baadcentersyd.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader