Gå til hoved-indhold
Motorer
Motorerne kommer på markedet til efteråret. Foto: Mercury

Ny generation af 4-takts motorer fra Mercury har minimal vedligeholdelse fra vandet

En drypbakke under oliefilteret er blandt andet med til at forenkle vedligeholdet på motoren, der kommer med en bedre brændstoføkonomi end de foregående. Motorerne er 3-cylindrede.

Af Sara Sulkjær |

En ny generation af 25 og 30 hk 4-takts påhængsmotorer ser dagens lys. Det afslører Mercury Marine, der er en del af Brunswick-koncernen og førende inden for motorer til lystbåde.

De nye motorer er konstrueret fra bunden til at være lettere, hurtigere og nemmere at betjene og vedligeholde. Disse påhængsmotorer har en 3-cylindret, 500cc motorblok med elektronisk brændstofindsprøjtning (EFI).

For første gang kommer modeller med elektrisk start i 25 og 30hk som standard med Mercury SmartCraft, hvilket giver bådejere mulighed for at tilkoble SmartCraft-instrumenter, VesselView-skærme og via SmartCraft Connect også andre skærme.

Ligeledes kan man via VesselView Mobile få motordata direkte på sin smartphone-app.

- Mercurys nye 25 og 30hk platform bringer nye muligheder og en bedre forbrugeroplevelse til en lang række fritids- og kommercielle både, lyder det fra Chris Drees, Mercury Marines CEO, i en pressemeddelse.

- Ud over at være lettere, hurtigere og mere støjsvage leverer de nye motorer i denne serie, hvad bådejere har efterspurgt med spændende nye muligheder såsom digitale teknologier og et ergonomisk justerbart styrehåndtag, fortsætter han.

16 % lettere

De nye 3-cylindrede motorer vejer blot 60 kg, og er 16% lettere end den forrige generation og tilbyder klassens bedste brændstoføkonomi. Påhængsmotorerne kommer i modellerne 25 og 30hk FourStroke, 25hk SeaPro og 25hk ProKicker.

De opdaterede 25 og 30hk FourStroke og de nyeste 25hk SeaPro-modeller er ideelle til 11- til 16 fods V-bunds- og aluminiumsbåde, gummibåde, 11- 13-fods glasfiber både og RIB-både op til 16 fod.

Derudover imødekommer lanceringen af 25hk ProKicker efterspørgslen på bedre trollingkontrol for større både op til 35-40 fod.

Motorer i serien fås med elektrisk eller manuel start, styrehåndtag eller fjernbetjening, mulighed for powertrim samt jetdrev som alternativ til almindelig propeldrift. De håndstyrede modeller er monteret med et prisvindende ergonomisk designet styrehåndtag, der kan justeres højre/venstre og op/ned for altid at give den mest komfortable og sikre kontrol over motoren.

Dræn vand uden værktøj

Bådejere vil ligeledes nyde seriens lette vedligeholdelse og muligheden for digital integration via SmartCraft-teknologien.

- Rutinemæssig vedligeholdelse har aldrig været nemmere fra vandet. Det spildfrie olieskiftssystem har en drypbakke under oliefilteret, og vand kan hurtigt drænes fra brændstoffilteret uden værktøj, forklarer Jim Hergert, Senior Category Manager.

- SmartCraft-teknologien giver mulighed for at læse vigtige motordata på en række forskellige enheder, og lystfiskere kan indstille deres trollinghastighed i intervaller på 10 omdr/min med trollingkontrol-funktionen, lyder det fra Hergert.

Besøg www.mercurymarine.com for mere information om 25 og 30hk påhængsmotorerne.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader