Gå til hoved-indhold
B31'eren, som Per Hansen købte impulsivt og nu har sat i stand. Foto: Per HansenKort Nyt
B31'eren, som Per Hansen købte impulsivt og nu har sat i stand. Foto: Per Hansen
Kort Nyt
Efter fire måneders hårdt arbejde var båden klar til at blive søsat. Foto: Per Hansen

Syv råd: Det skal du huske inden gør-det-selv-projektet - se før og efter

Lige så fantastiske bådprojekter kan synes, inden købskontrakten underskrives, lige så svære kan de være at føre til ende. Per Hansen, som har istandsat en slidt B31, deler ud af sine erfaringer.

Af Sara Sulkjær |

Som så mange har oplevet det før ham, får havnestemningen sejlerblodet til at flyde i 45-årige Per Hansens årer.

Han drømmer om selv at være én af dem, der med roret i hånden sætter kurs mod nye oplevelser på vandet. 

En drøm, der for et par år siden fik Hansen til at investere i en ældre B31, der de sidste 13 år havde stået uberørt på landjorden. 

Mod og vilje

Regnvand var blevet fast inventar ombord, ligesom skidt og snavs havde groet sig fast både ud- og indvendigt. Der lå derfor mange timers arbejde foran den nyudnævnte bådejer, hvilket du kan læse mere om her

- Det kræver mod og vilje, man må klø på, selvom det kan se meget vanskeligt ud, understreger Per Hansen, der har søsat sin båd i Lynæs. 

Sammen med kæresten, tre teenagedrenge og en kammerat blev drømmen til virkelighed. Et samarbejde, som han bestemt anbefaler andre at prioritere. Det er nemlig både hyggeligere og lettere at være flere til opgaverne: 

- Projektet var vi sammen om, og det lykkedes vi med. Vi troede ikke altid, at det kunne lade sig gøre, men ved fælles hjælp gjorde vi det, fortæller en stolt Per Hansen til minbaad.dk. 

Drømmer du også om at renovere en ældre båd, giver Per Hansen her syv råd til kommende handymen: 

1. Vær opmærksom på, at mange lidt større både skal transporteres på blokvogn. Det koster. 

2. Placer båden tæt ved dit hjem, enten på en nærliggende havn eller i haven. På den måde bliver det lettere løbende at bruge tid på projektet. 

3. Få en professionel til at tjekke motoren, om den køler og så videre. Det er dejligt at vide, at den virker. 

4. Overvej dine kompetencer og få hjælp til det, du ikke selv har viden om. Det kan både være fra kammerater, men også på Facebook og YouTube. 

5. Find nogle, der har en bred viden, og som vil kigge forbi båden engang imellem. De kan vejlede og sige sikkerhedsmæssigt god for dine beslutninger. 

6. Hav et økonomisk råderum. På den måde vil projektet stadig kunne fuldføres, selvom uforudsete omkostninger dukker op. 

7. Gå på kompromis og sørg først og fremmest for, at båden er funktionel. Måske behøver de kosmetiske detaljer ikke at være på plads med det samme. Det kommer der sandsynligvis mere tid til senere. 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader