Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Lystsejlere på Nivå Bugt må lørdag forberede sig på redningsdukker i vandet. Foto: DSRS-Helsingør / Facebook

Redningsdukker vil flyde i vandet i den nordlige Østersø lørdag

Omkring ti fartøjer og én helikopter deltager i forårets store øvelser, der omfatter redningsenhederne i hele den nordlige del af Østersøen. Øvelsen foregår fra kl. 10-13.

Af Sara Sulkjær |

Ti redningsfartøjer fra Marinehjemmeværnet, Beredskab Helsingør samt fra det danske og svenske søredningsselskab sætter lørdag hinanden stævne på Øresund i farvandet mellem Nivå og Snekkersten.

Det sker i forbindelse med en større øvelse, den såkaldte Sarex Springtime, hvor også Forsvaret vil deltage med en helikopter.

Redningsdukker i vandet

De deltagende enheder, der alle er en del af søredningen i den nordlige Østersø, skal gennem øvelsen udbygge samarbejdet, således at sikkerheden fortsat sikres i området.

Lystsejlere, der stævner mod Nivå Bugt mellem kl. 10 og kl. 13 lørdag, kan derfor forvente at blive mødt af et større redningsopbud i området:

- Der vil være i perioden være en del aktivitet på vandet og i luften, ligesom der vil være udlagt et antal redningsdukker og redningsflåder på vandet, forklarer Dansk Søredningsselskabs station i Helsingør på Facebook.

Spørgsmål velkomne

Opstår der spørgsmål i forbindelse med øvelsen, kan lystsejlere rette henvendelse til Dansk Søredningsselskabs øverste leder, Hans Henrik Møller.

Det sker på telefonnummer 29 80 67 51, oplyser redningsselskabet.

Kilde: DSRS-Helsingør

Motor
content-loader
content-loader
content-loader