Gå til hoved-indhold
Motorer
Alumacraft er først med den nye Rotax påhængsmotorRotax 150 HK med vandret påhængsmotor, der giver plads til en stor agterbadeplatform, som det ses. PR-foto

Ny Rotax påhængsmotor er mere længde frem for højde - giver plads til badeplatform agter

Hvis det går, som BRP håber og tror, ​​vil store påhængsmotorer på agterspejlet snart være fortid. Deres nye påhængsmotor er baseret på længden og passer under agterbadeplatformen, som man kan have med denne canadiske Rotax.

Af Troels Lykke |

En påhængsmotor, der er baseret på længde frem for højde. Det håber det canadiske bådselskab Rotax vil motorsejlere nok lige tjekke en ekstra gang.

Det handler derfor om påhængsmotorer, der passer ind under badeplatformen på motorbåden og dermed fylder minimalt.

Renere og mere effektiv

Det stopper dog ifølge virksomhedens egne oplysninger ikke der. Rotax-motorerne, som i første omgang udbydes i 115 og 150 hk størrelser, vil også være mere støjsvage, mere brændstofeffektive og renere end traditionelle motorer.

Ikke mindst i tomgang. De taler om en reduktion på 98 procent af kulilte sammenlignet med konkurrerende mærker.

Motorproducenter er dog gode til at vride tal til deres egen fordel, så vi kan ikke verificere disse tal.

Der er i hvert fald tale om en trecylindret totaktsmotor, der siges at have sit udgangspunkt i Evinrude-motorer, som nu er udgået.

Alumacraft er først med den nye Rotax påhængsmotorRotax 150 HK med vandret påhængsmotor.

Rotax totakts påhængsmotor, der ligner en indenbordsmotor
Alumacraft henvender sig til lystfiskere og ser store fordele med Rotax' nye påhængsmotorer, der passer under badebroen. Det giver store flader og et flot hævet kastedæk.

Tung motor agter

Noget, som nogle kritikere af Rotax-systemet spørger, er: "Hvordan formår du at styre påhængsmotorens kræfter, når al vægt er agter på motoren?" Rotax har ikke selv udtalt, at det ville være en udfordring. Men du kan forestille dig, at belastningerne ændrer sig og måske endda øges for motorophængene? 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader