Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det gamle skoleskib er meget populært blandt unge.

Skoleskibet Georg Stage kommer til Esbjerg

Verdens ældste sejlende søfartsskole lægger til i Esbjerg havn 2. august. Det præcise tidspunkt afhænger af vejr og vind.

 

Af Anna Brinch |

På vej mod Spanien og Portugal kommer Skoleskibet Georg Stage til Esbjerg onsdag 2. august. En del af de elever, der er ombord, vil sandsynligvis komme til at arbejde i Esbjerg, når de har afsluttet uddannelsen.

På den tremastede fuldrigger bliver man uddannet til ubefaren skibsassistent, som er en maritim grunduddannelse. Eleverne er unge mellem 18-22 år, og det nuværende hold har været ombord i godt to uger. De har så småt taget hul på bl.a. motorlære og navigation foruden at sætte og bjærge sejl.

Gode arbejdsmuligheder i Esbjerg 

Uddannelsen på Georg Stage er populær, og hvert togt har i gennemsnit over tre gange så mange ansøgere, som der er pladser til. De færdiguddannede elever er stærkt efterspurgte i de maritime erhverv, og der er praktisk talt ingen arbejdsløshed blandt de nyuddannede. I Esbjerg er for eksempel rederiet Esvagt en flittig aftager af Skoleskibets elever, og udbygningen af vindenergi og planerne om fremtidens energi-øer vil kræve endnu flere hænder til søs.

På grund af de gode forbindelser til Esbjerg kommer Georg Stage relativt ofte forbi. Flere vil måske huske, at skibets af- og påmønstring sidste sommer foregik i Esbjerg havn.

Skibet har installeret en motor, til bl.a. havnemanøvrer, men foretrækker at bruge sine 20 sejl, så vindkraft er ikke noget nyt for Georg Stage. Skoleskibets slogan passer på den måde godt til visionerne for Esbjerg og havenergien: ”Vind i fremtiden”.

Fakta:

  • Stiftelsen Georg Stages Minde er en privat fond, som siden 1882 har drevet skoleskib og givet uddannelser til søs.
  • Det nuværende skib er fra 1934 og har plads til 63 elever på hvert togt. På 20 uger bliver man uddannet som ubefaren skibsassistent og kan søge hyre i Danmark og internationalt.
  • Skibet er 54 meter langt og otte meter bredt. Masterne er 30 meter høje, og den løbende rig består af over 7 kilometer reb.
  • Georg Stage har de sidste fire år fået bevillinger til at sejle to togter om året. De udløber efter 2023, men stiftelsen håber, at politikerne vil gøre dobbelttogtet permanent.
  • Yderligere information om dobbelttogtet findes på Georg Stages hjemmeside
Motor
content-loader
content-loader
content-loader