Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Uanset om man sejler i motorbåd, på vandscooter, jetski, surfer på et bræt eller sejler med en drone skal man sætte sig ind i reglerne og følge dem, fortæller Københavns Politi til Kosmopol. Foto: Københavns Politi

Politiet indfører nye regler for sejlads i København - fx 300 meter fra land og maks. hastigheder på 3 eller 5 knob

I motorbåde må man kun må sejle vinkelret på kysten indtil man er 300 meter ude og motorsejleren må ikke sejle hurtigere end fem knob, og ved Amager Strandpark samt Kastrup Strandpark kun tre knob. Sejlads med bræt, surfing, kitesurfing og lignende strammes også.

Af Troels Lykke |

Københavns Politi indfører fra juni 2023 nye fra regler for sejlads langs kysterne i politikredsen 

Det oplyser politikredsen til TV 2 Kosmopol og understreger.

Alle skal kunne opholde sig trygt og sikkert ved og på vandet, siger politikommissær Thomas Ahlburg, der er leder af Københavns Politis maritime indsats.

- De senere år har vi oplevet, at langt flere bruger kysten, og vi oplever nu, at der er et behov for regler for at alle kan opholde sig trygt og sikkert, både når de bader og når de opholder sig på vandet.

- Uanset om man sejler i motorbåd, på vandscooter, jetski, surfer på et bræt eller sejler med en drone skal man sætte sig ind i reglerne og følge dem. Reglerne er lavet for at forhindre farlige situationer – særligt for de badende, som er de bløde trafikanter, når der er meget trafik på vandet, siger Thomas Ahlburg.

Reglerne gælder primært motorbåde, og det betyder for eksempel, at man i netop motorbåde kun må sejle vinkelret på kysten indtil man er 300 meter ude. 

Man må ikke sejle hurtigere end fem knob, og ved Amager Strandpark samt Kastrup Strandpark kun tre knob. Og så må man ikke sejle til eller fra strande, der er kommunale.

Fartøjer skal været udstyret med navn og hjemmehavn placeret så det kan ses fra land.

Bræt, surfing, kitesurfing må ikke være til ulempe for badende

Sejlads med bræt, surfing, kitesurfing og lignende må heller ikke være til hindring eller ulempe for badende, ligesom det ikke må medføre unødig støj til ulempe for andre. Det er ikke tilladt at surfe inden for badezonen i Kastrup Søbad.

Vandskiløb må foregå med den nødvendige hastighed, men skal foregå vinkelret på kystlinjen indtil man når 300 meter ud. Trækkende fartøj skal være bemandet med minimum to personer på mindst 18 år til udkig for og agter. Den ene person kan være føreren af båden.

Kilde. Kosmopol

Motor
content-loader
content-loader
content-loader