Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der er plads til helt op til 16 personer i den syv meter lange RIB, en Bombard Explorer 700. Arkivfoto

Midt- og Vestsjællands Politi køber egen båd til at dække 500 kilometer kyststrækning

Det gælder om at have redningsvest om bord og ikke sejle plakatfuld rundt på Holbæk-egnen. Politiet i Midt og Vestsjælland har nemlig fået vandets svar på en politibil - en hurtigtgående patruljebåd, der fremover skal sejle langs kysterne i vores område,

 

Af Troels Lykke |

Mandag var politifolk så på vandet i Holbæk Fjord for at blive lært op i at bruge den nye båd.

-Jeg har selv sejlet speedbåd i mange år, så da chancen bød sig for at gøre det erhvervsmæssigt også, når jeg alligevel er på arbejde og i tjeneste, så synes jeg, det var alletiders mulighed for at kombinere de to ting, siger Kasper Lykke Staun fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Øst.

RIB-båden,  en Bombard Explorer 700, er syv meter lang, har udrykningsblink og sirene indbygget - og den er endda malet i politiets officielle farver.

Selvom de fleste kender politibåde fra barndommens Lego- eller Playmobil-sæt, så har det ellers ikke været noget, der rigtig fandtes i Danmark tidligere.

Hidtil, så har politiindsatser på havet krævet hjælp fra enten søværnet, hjemmeværnet eller en lokal lodsbåd. Især de løbende færdselskontroller på vandet krævede planlægning i god tid, da man benyttede sig af marinehjemmeværnets fartøjer. 

Sikrer hurtigere udrykning

Ud over at tjekke, om sejlere for eksempel har drukket for meget under deres sejlads, har styr på papirerne og har det krævede antal redningsveste ombord, så skal politibåden også bidrage til mere alvorlige politiopgaver både til lands og til vands.

- Det, at vi har valgt at investere i egen båd, gør, at responstiden bliver nedsat. Det bliver nemmere at planlægge indsatserne. Også i forhold til havnefester, hvor vi kan være til stede på vandet og vi har mulighed for at lave en forebyggende indsats på den måde, at vi kan have patruljer på land, som kan observere noget, og så kan vi tage den ude fra søsiden, siger betjenten Flemming til TV 2 Øst.

Kilde. TV 2 Øst

Motor
content-loader
content-loader
content-loader