Gå til hoved-indhold
Lystfiskeri

Tilmeldingen til DM i Fladfisk er skudt i gang - Onsevig Havn er klar til dette års stævne

Det trettende DM i Fladfisk foregår i weekend 9-10. september 2023 fra Onsevig havn

Af Anna Brinch |

Der har igen været stor forhånds interesse for dette års DM i Fladfisk dermed forventes tidligere års succes at kunne gentages og der igen kan trækkes fulde huse, og på nuværende tidspunkt er der tilmeldt 40 både, hvilket er meget tilfredsstillende på nuværende tidspunkt.

DM i Fladfisk er ikke kun et af de største lystfiskere stævner, men faktisk en af de største maritime events i Danmark. Det er en af de få begivenheder i det maritime fritids Danmark, der tiltrækker så mange både og deltagere, og det er vi i Onsevig rigtig stolte af, det kan med rette siges at det lille fiskerleje på toppen af Nordvestlolland har markeret sig som et af Danmarks fyrtårne for kystturisme.

Vigtigt stævne for lystfiskere

Hvor der i begyndelsen blev rynket lidt på næsen og grinet lidt over et ”DM i Fladfisk” er der nu respekt omkring dette stævne, der tiltrækker Danmarks bedste lystfiskere, der kommer fra Frederikshavn i Nord, fra Esbjerg i vest, Dragør i øst og fra sydlige Gedser, som skal dyste i Langelandsbæltet. I 2022 kom deltagerne fra både hjemhørende på 80 forskellige postnumre, det er i sandhed et Danmarksmesterskab og viser den store bredde der er i denne sportsgren.

DM i Fladfisk har nu positioneret sig som et af de vigtigste stævner for lystfiskere i Danmark stævnet mærker stigende interesse fra leverandører af bådudstyr og fiskegrej, og i år kan man opleve en mindre messe på Onsevig Havn under DM i Fladfisk med gode tilbud og det nyeste udstyr.

De morgenfriske kan opleve et fascinerende syn, når starten går både lørdag og søndag morgen, når startskuddet går og 120-130 både drøner derudaf for at indtage de bedste fiskepladser i Langelandsbæltet og det sydlige Storebælt.

Ved stævnet kåres en individuel mester, som er den person, der fanger den største fladfisk. Derudover kåres Danmarks bedste team i fladfiskeri, dvs. den båd med højest pointtal udregnet for største fisk fanget i båden af arterne pig/slethvar, skrubbe, Ising og Rødspætte.

Tilmelding foregår via Onsevig Havns hjemmeside

Motor
content-loader
content-loader
content-loader