Gå til hoved-indhold
Udstyr
I Ringkøbing er der tale om tyveri af motor med 20 hestekræfter af mærket Hidea, en motor med 10 hestekræfter og en motor med 15 hestekræfter også af mærket Hidea. Arkivfoto: Troels Lykke

Små havne har svært ved at gardere sig mod tyveri - tre påhængsmotorer stjålet

I hverdagene er der typisk ikke mange mennesker, som opholder sig på de små havne, og derfor har politiet ofte ikke ret meget at gå efter, når der løber en anmeldelse ind om tyverier af påhængsmotorer, skriver TV MidtVest.

Af Troels Lykke |

Fredag forsvandt tre bådmotorer nemlig fra havnen ved Sommerlyst bådklub, skriver TV MidtVest

- Det er noget, vi ser jævnligt ved denne tid, så det er helt sikkert nu, man som bådejer skal være ekstra opmærksom, fortæller Martin Bjerg, der er politiassistent ved lokalpolitiet i Ringkøbing.

I Ringkøbing er der tale om en motor med 20 hestekræfter af mærket Hidea, en motor med 10 hestekræfter og en motor med 15 hestekræfter også af mærket Hidea.

Investere i sporingsudstyr

Det er bestemt ikke første gang, at landsdelen bliver ramt af tyve, der går efter påhængsmotorer. Blandt andet forsvandt der tilbage i 2018 hele ni styks fra Tambohus Naturhavn på Thyholm.

I hverdagene er der typisk ikke mange mennesker, som opholder sig på de små havne, og derfor har politiet ofte ikke ret meget at gå efter, når der løber en anmeldelse ind om tyverier af påhængsmotorer. Man kan dog selv være med til at at minimere risikoen, lyder det fra Martin Bjerg.

- Det er svært at gardere sig helt, men man kan jo spænde ens motor ekstra godt fast, så den er svær at få fjernet. Så kan man også investere i sporingsudstyr til sin motor, for så er der jo i hvert fald god chance for, at man kan finde frem til den igen. Det kan være en overvejelse, hvis man har en dyr motor, fortæller Martin Bjerg.

Kilde. TV Midt Vest

Motor
content-loader
content-loader
content-loader