Gå til hoved-indhold
Test
AMT 240 er smuk at se på, men også praktisk til dagture, men du kan sagtens overnatte to personer. Fotos: Troels Lykke
Test
Test
Test
Vi sad godt ved rattet på AMT 240, som er godt beskyttet med skumsprøjt, man sidder nemlig dybt, men har stadig fint udsyn.
Test
Test
Test
Test
Der var fuld power på AMT 240, der har en Yamaha 300 hk bagpå. Topfarten rundede de 40 knob på fladt vand i Finland i juni 2023. Foto: Troels Lykke
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test

Finsk AMT 240 DC er med dybt cockpit og smarte løsninger, viser vores test med 40,9 knob

Den nye AMT 240 overrasker dejligt positivt med gode sejlegenskaber, dybt cockpit og smart indretning til en pris på lidt over 750.000 kroner. Dertil fås en stærk, men lydsvag Yamaha 300 hk motor.

 

Af Troels Lykke |

AMT 240 DC er designet og bygget i Finland i Kontiolahti, hvor værftet har 35 mand ansat på et relativt nyt værft, der producerer 500 både om året.

Antallet er fordelt på 14 modeller på mellem 4,5 til 7, 3 meters længde.

Bådene er typisk praktiske, funktionelle og mange er også smukke, som denne AMT 240 DC, der er AMT's største model.

Motorbaadsnyt.dk var med den finske chef Mikael Wingquist for at teste daycruiseren, der var vældig hurtig i optrækket med en 300 hk flot hvid Yamaha-motor, der er med et stern by wirer-system med el-kabler.

Bruger 25 liter benzin i timen

Topfarten var 40,9 knob, men den kan trimmes til endnu mere fart. Crusingfarten er på mellem 25 og 30 knob, hvilket betyder, at man virkelig når langt på kort tid. Med 27 knob bruger den 300 hk motor cirka 25 liter benzin i timen, hvilket er flot, når man tænker på, at AMT 240 vejer to ton med motor.

Ved blandet sejlads bruger den 87 liter benzin ved en distance på 65 sømil, hvilket selvfølgelig ikke er helt billigt, men heller ikke i den dyre forbrugsende for så stor en båd.

Båden har fem års skroggaranti. Det omfattende standardudstyr på AMT 240 DC inkluderer et skuffekøleskab, 12'' kortplotter, havvandstoilet, trimtaps, nmea-netværk og elektronisk fjernbetjening.

Stor U-sofa og fin kaleche med ståhøjde

Det store, åbne rum med en U-formet sofa giver rigelig plads til at slappe af. U-sofaen kan laves om til en stor solseng eller en ekstra seng.

Der er masser af opbevaringsplads under sofaen, som er udstyret med faste og smarte Abloy-låse, ligesom alle de andre opbevaringspladser på båden. Det synes Motorbaadsnyt.dk godt om, da deres Abloy-låsesystem er helt i top.

Hele det åbne rum kan være dækket af en kaleche, hvorunder der er ståhøjde. Kalechen har sit eget rum agter, hvor kalechen kan opbevares og gemmes af vejen, når den ikke er nødvendig.

Standardudstyret omfatter ligeledes blandt andet et handy cockpitbord, et ferskvandssystem og en Garmin 12"-plotter.

To vokskne i kahytten går fint

Der er fin plads til to voksne i kahytten. Den stilfulde stævnkahyt har langt fra ståhøjde, men fuld siddehøjde og adgang er bekvem gennem skydedøren i midten af båden. Derudover er der som standard et havvandstoilet.

Fra bådens omfattende liste af tilbehør kan alle tilpasse båden, så den passer til deres eget brug. Du kan for eksempel vælge et Webasto-varmelegeme, der øger komforten eller et pantrymodul til båden, som giver mulighed for et større køleskab og et Wallas-komfur.

Sejlegenskaberne er i top i klassen, og sæderne er desuden gasdæmpede og med højdejusterbare ben. Noget, du kan værdsætte ved alle hastigheder.

I det hele taget er der meget, du kan værdsætte ved denne finske båd, er vores klare konklusion. Prisen på plus 750.000 kroner er heller ikke helt hen i vejret, da du får meget for pengene.

Under hele testen var båden i fuld kontrol, også med over 40 knob over grunden, og rattet gik dejligt let.

AMT 240 Day Cruiser
Længde: 7,30 m
Bredde: 2,60 m
Vægt: 1600 kg
Antal passagerer: 9
Motor: 225-300 hk Yamaha
Anslået tophastighed: 48 knob, test 41 knob
Godkendelse: CE/C
Skrogvinkel fremme: 20°
Brændstoftank: 220 l
Pris: Fra 750.000 kr.
Forhandler: Yamaha Motor Danmark
Værft: www.amtboats.com/boat-models/daycruiser/amt-240-dc

Motor
content-loader
content-loader
content-loader