Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Team Malizia slår ny døgnrekord med 641.13 sømil på 24 timer.

Ocean Race både spurter mod Skagerrak - i mål mandag morgen i Aarhus - ny døgnrekord af tyskere

ETA: The Ocean Race estimerer, at ankomst for første båd bliver mandag mellem kl. 04.30 og 07.00 dansk tid. Midt på dagen i dag kommer der en specifik ETA for hver enkelt båd. Tyske Team Malizia med skipper Boris Herrmann og co. har surfet ny rekord hjem med 641,13 sømil på 24 timer. 

Af Troels Lykke |

Utroligt nok har IMOCA 60ere Team Malizia sat en ny 24-timers enkeltskrogs-redkort, den lød ellers i fredags på 640,91 sømil, sat af Team Holcim-PRB.

Nu har tyske Team Malizia med skipper Boris Herrmann og hans team sat ny rekord i  stærk vind og på relativt fladt hav. Rekorden lyder på 641,13 sømil på 24 timer. 

Så nu er det med at komme til Aarhus. For det er ikke kun dem, der vil se pinsesolen danse, der i år skal stå tidligt op. Det skal man også, hvis man i morgen vil opleve den første båd passere målstregen i Aarhus på den nuværende etape fra Newport i verdens hårdeste kapsejlads The Ocean Race.

De højteknologiske og hurtige sejlbåde er nemlig nærmest fløjet hen over Atlanten, og de gunstige forhold med stabil vind og fladt vand ser ud til at fortsætte hele vejen ind til Smilets By for den førende del af flåden, fortæller Sport Event Danmark til pressen.

De tre første både nærmer sig på turen fra USA nu Skagerak, som bådene skal krydse gennem på en skærende kurs med vinden ind bagfra. The Ocean Race’s hovedkvarter i Alicante i Spanien har på baggrund af en række vejrprognoser og komplicerede beregninger konkluderet, at alt tyder på, at første båd kommer til Aarhus mellem kl. 04.30 og 07.00 i morgen tidlig 2. Pinsedag.

Tæt på samlet felt - 11th Hour Racing i front

Lige nu er den førende båd 11th Hour Racing Team, men besætningen ombord på Holcim – PRB puster dem i nakken og ligger kun 9 sømil bagved, så bådene sandsynligvis stadig har visuel kontakt efter at have sejlet i en uge. Den tredje båd i det førende felt, Team Malizia, har en afstand på 37 sømil op til den førende båd.

Med en fart for nuværende på 20 – 25 knob vil alle tre både dermed ramme Aarhus i løbet af få timer fra første båd går i mål.

Men meget kan stadig nå at ske, når vejrguderne har det sidste ord, så hold godt øje med udviklingen i løbet af de kommende timer. Den officielle live tracker af kapsejladsen bliver lige nu opdateret hver time og til sidst hvert femte minut.

Dramatik og uheldig disposition

Med to mastehavarier siden de fem IMOCA-både i januar forlod Alicante på rejsen rundt om jorden, men også to rekorder slået inden for de seneste døgn, er verdens hårdeste kapsejlads præcis så dramatisk, som man kan forvente.

Den fjerde båd i flåden over Atlanten, Biotherm, kom på grund at nogle uheldige dispositioner kort efter Newport hurtigt bagud og ligger lige nu på bagkanten af det vindsystem, de andre både foiler hen over vandet på. Biotherm ventes derfor først i mål i Aarhus den 31. maj.

Se hvor bådene er lige nu: theoceanrace.com/en/racing/tracker

Motor
content-loader
content-loader
content-loader