Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Team Holcom - PRB tog andenplads i Aarhus. Foto: The Ocean Race
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 29 May 2023. Arrivals Leg 5 in Aarhus, Denmark. Team Malizia arriving to Aarhus.
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 29 May 2023. Arrivals Leg 5 in Aarhus, Denmark. Team Malizia arrive to Aarhus.
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 29 May 2023. Leg 5 arrivals in Aarhus, Denmark. 11th Hour Racing Team on stage after winning Leg 5 and become the new leader in the overall standings. The Ocean Race 2022-23 - 29 May 2023. Leg 5 arrivals in Aarhus, Denmark. 11HRT win Leg 5 and become the new leader in the overall standings. The Ocean Race 2022-23 - 29 May 2023. Arrivals in Aarhus, Denmark.

IMOCA 60-skipper: Ubehageligt at sejle 640 sømil på 24 timer - se video af målgang i Aarhus

Team Holcim - PRB skipper Escoffier kom ind på andenplads, 4 timer efter 11th Hour Racing: "De nye IMOCA'er er ret ekstreme og hurtige, men ikke særlig behagelige. Jeg kan fortælle dig, at det bestemt ikke er behageligt at sejle 640 miles på 24 timer!" Biotherm sejler stadig, målgang sidst på ugen.

Af Troels Lykke |

Skipper Charlie Enrights smil var lige så lyst som den tidlige morgensol i Aarhus, Danmark mandag morgen, da han førte sit 11th Hour Racing Team til en førsteplads i etape 5 af The Ocean Race.

Sejren var dobbelt vigtig; det transatlantiske kapløb er et etape med to point, og med sejren er 11th Hour Racing Team klatret til toppen af den samlede rangliste for første gang.

"Det er en god følelse at være i toppen af tabellen," indrømmede Enright til The Ocean Race-hjemmesiden, da han endelig trådte i land. ”Det er vigtigere at være på toppen i juli, end det er nu, men det her er et skridt i den rigtige retning."

De har nu 28 point, mens Team Holcim - PRB har 27, mens Team Melicia har 24 point.

"Vi har forsøgt at lave trinvise forbedringer på alle områder af kampagnen," sagde han på spørgsmålet om, hvordan holdet har vundet de sidste to ben. "Vi har gjort det om bord på båden og på den tekniske side og logistiksiden, ligesom vi har sat os op til succes overalt i teamet."

"Vi gik ind i denne etape velvidende, at vi skulle være aggressive, og vi skulle have et godt resultat i dette ben for at have en chance i løbet," tilføjede navigatør Simon 'SiFi' Fisher. "Så vi prøvede at sejle aggressivt, og vi sejlede vores eget kapløb. Jeg er meget glad for at kunne sige, at det fungerede godt - alle gjorde et fantastisk stykke arbejde."

Team Holcim-PRB usikre på ny mast

Næsten 4 timer efter, at 11th Hour Racing Team vandt etapen, tog Team Holcim-PRB en hårdt tjent andenplads og afholdt Team Malizia, som sluttede kun fem minutter efter.

"Jeg synes, vi har sejlet hurtigt og lige så godt som de andre," sagde Escoffier. "Vi havde et par problemer - i begyndelsen skulle vi tjene lidt tillid til vores (nye) mast, og så slog vi 24-timers rekorden, men det var ikke helt nok.

Ikke behageligt at sejle 640 sømil på 24 timer

"De nye IMOCA'er er ret ekstreme - hurtige, men ikke særlig behagelige. Jeg kan fortælle dig, at det bestemt ikke er behageligt at sejle 640 miles på 24 timer!"

"Men ved at slutte på andenpladsen har vi stadig det i vores hænder at vinde The Ocean Race."

For Team Malizia bringer tredjepladsen dem længere bagud, end de kunne ønske sig på den samlede rangliste, men medskipper Will Harris var trodsig og selvsikker, da han blev spurgt, om de stadig kunne vinde løbet.

"Selvfølgelig kan vi det. Helt sikkert. Alt kan ske i dette løb. Du skal blive ved med at tro på hele vejen til mål... der er stadig masser at kæmpe for," sagde han.

"Vi var så tæt på at indhente Holcim-PRB til sidst der. Desværre fik vi ikke helt det resultat, som vi ønskede. Vi ville virkelig have et par flere point end det."

Biotherm i mål sidst i denne uge

Sidste båd i feltet, Biotherm, nærmer sig toppen af Skotland, og har over 600 sømil til mål. Holdet sejler langsomt og de  beskytter masten og er først i Aarhus sidst på ugen.

Samlet stilling

11th Hour Racing Team – 28 point
Team Holcim-PRB – 27 point
Team Malizia – 24 point

Se den samlede stilling her

Se hvor Biotherm er lige nu: theoceanrace.com/en/racing/tracker

The Ocean Race program i Aarhus

  • Mandag 29. maj: VO65-bådene ankommer
  • Mandag 29. maj eller tirsdag 30. maj: Forventet ankomst af de store IMOCA-både fra Newport, USA
  • Søndag 4. juni: In-Port Race på Aarhus-bugten
  • Mandag 5. juni og tirsdag 6. juni: Pro-Am Race på Aarhusbugten
  • Torsdag 8. juni: Start på 6. strækning mod Haag
Motor
content-loader
content-loader
content-loader