Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det er sandsynligvis organiserede kriminelle, der satte bådens gps-system ud af drift ved hjælp af jammere, der forstyrrer signalet fra teknikken. Dem kan man købe billigt på nettet. Bådens signal døde da båden forlod Marselisborg om natten, fortæller Ralph Andersen fra Bavaria Forsikring til TV 2 Østjylland. Foto: Claus Dissing

Princess 45 stjålet i Marselisborg Havn - seks dage senere dukker den op i Bergen i Norge

Claus Dissings Princess 45, til en nuværende værdi af 2,5 millioner kroner, plejer at ligge i Marselisborg Havn. Det gjorde den så ind til natten til onsdag 23. august, da den pludselig i nattens mulm og mørke blev sejlet ud af havnen. Med slukket lys og et gps-system sat ud af spillet.

 

Af Troels Lykke |

Claus Dissing meldte båden, en Princess 45, stjålet hos politiet og lavede en efterlysning via sit forsikringsselskab, Bavaria Yachtforsikring, og onsdag ved 17-tiden var der pludselig positivt nyt.

- Båden er fundet oppe i Bergen i Norge omkring 700 kilometer fra Marselisborg. (Se norsk artikel og fotos af båden i Bergen). Den er fortøjret ved en bro nær en efterskole, og nu har norsk politi beslaglagt den, så den kan blive undersøgt, siger Ralph Andersen, der er chef for den danske afdeling af Bavaria Yachtforsikring.

- Vores kunde er meget glad lige nu, og vi er glade for at se, at vores system fungerer og er effektivt. Vi gør det, når vi skal efterlyse en stjålet båd, at vi trykker på en knap, der automatisk sender efterlysningen ud til 3000 modtagere over hele Europa, forklarer Ralph Andersen til TV2 Østjylland.

På modtagerlisten er havne, skibsværfter, politistationer, toldere og kystvagter.

Efterlysning bragt på sociale medier

Derudover bruger Bavaria sociale medier til at sprede efterlysninger, og det lykkes i cirka 80 procent af tilfældene at finde stjålne både.

Claus Dissings 45 fod store Princess-lystyacht, der koster fem til seks millioner kroner fra ny, blev fundet ved, at nogle folk fra den pågældende efterskole undrede sig over, hvorfor der pludselig lå en båd af den kaliber ved deres bådebro.

Der var ikke navn på, men de søgte på nettet efter omtale af stjålne både, og på den måde stødte de på efterlysningen af Claus' 11 år gamle Princess.

Så kontaktede de politiet, der rykkede ud. I nat har båden været bevogtet, så gerningsmændene ikke fik mulighed for at vende tilbage og sejle væk med den.

Dusør til norsk skole

Ralp Andersen fortæller til motorbaadsnyt.dk at båden nu skal efterses på værftet, samtidig fortæller han også at der kommer en dusør til udbetaling til de ansatte på skolen i Norge.

Kilde. TV 2 Østjylland

Motor
content-loader
content-loader
content-loader