Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Høj Jensen Frederik, Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen ses her lørdag i Aarhus til DM i H-båd, hvor det var hårdt og vådt at sejle. Lige noget, der passer sejlerne fra Herslev Strand Sejlklub. Fotos: Peter Brøgger/Aarhus Sejlklub
Kapsejlads
Claus Høj Jensen og gaster i grøn og hvid spiler.
Kapsejlads
Regerende danske mester, Anders Bertelsen fra Aarhus Sejlklub, er anden bedste danske båd.
Kapsejlads
Lokale Thomas SENNELS, Michael DAMBORG og Thomas HANNIBAL tog en førsteplads i en af sejladserne om lørdagen.
Kapsejlads
Peter Jakob Schmidt fra Aarhus Sejlklubs kapsejlerlinje bliver ved med og kæntre, men han gennemfører og er akkurat i top 30.

Vådt, blæsende og med småhavarier ved DM i H-båd i Aarhus - verdensmester Claus Høj Jensen i front

Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen har ret godt styr på DM, for efter syv sejladser er deres fratrækker en 4. plads. Der sejles videre i dag i Aarhusbugten i frisk vind for de 34 besætninger. Men til morgen blev der serveret lagkage og champagne.

Af Troels Lykke |

Det går godt for sejlmager Claus Høj Jensen og gaster. De fortsætter og fortsætter med at vinde.

Sidste år tabte de dog DM til Aarhus-sejler Anders Bertersen, men forinden havde Høj Jensen-holdet fra Herslev Strand Sejlklub vundet DM 13 gange i træk. Og lige nu i Aarhus ser det ud til at sjællænderne kan vinde deres 14. DM guld i H-båden.

På Dansk Sejlunions generalforsamling i foråret modtog Claus Høj Jensen da også Dansk Sejlunion Ærestegn - Unionens fineste hæderstegn, der blandt andet tildeles på baggrund af ’markante sportslige resultater’.

Med 10 verdensmesterskaber i H-Båd, en af Europas største one design kølbådsklasser med over 6.000 producerede både, samt yderligere VM-guld i Yngling og Drage, har Claus Høj Jensen cementeret sin plads som en ekstremt succesfuld sejler i dansk sejlsportshistorie.

– ­Claus Høj Jensen er en umanerlig dygtig sejler, hvilket hans mange flotte resultater bevidner. Men samtidig er han også indbegrebet af sportsmanship og en god ambassadør for dansk sejlsport, lød det fra Line Markert, formand for Dansk Sejlunion på generalforsamlingen i år.

Hårdt vejr er da også lige Høj Jensens livret med de to unge, stærke gaster Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen. De har en fjerdeplads som dårligste placering.

Våd i vådt ved DM

Om DM i H-båd indtil nu siger H-båds formand Gitte Busch, der selv sejler med og er på en 17. plads med sit Gilleleje Sejlklub hold.

- En ung forgast siger til mig heroppe i Aarhus: Det er vådt, blæsende og vådt.  Ellers er det en super ramme for H-båds DM, med moleøl og pølser langs bådbroen, samt middage og morgenmad i sejlsportcenteret. Og med storsmilende frivillige, et virkelig godt arrangeret stævne, siger Gitte Busch.

Forgaster for langt nede i vandet

Om banerne siger formanden for H-bådene

-  Det er gode baner, omend det var hård kost selv for den mest erfarne sejler at gennemføre fire sejladser. På førstedagen var meget vind med mange småhaverier på bådene, som der var stor hjælpsomhed i Aarhus til at få rettet op på. Og en håndfuld forgaster har været lidt for langt nede i vandet under sejladserne.

Om de 34 både siger Gitte Busch:

- Det er et flot deltagerantal og dejligt at så mange nye og knap så erfarne sejlere deltager i DM for H-både og også flere tidligere topsejlere i klassen vendte retur i år.

Resultatlisten for 34 H-både i Aarhus 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader