Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lars Kongsøre fra Amtoft i Limfjorden kunne ikke her styre båden i den hårde vind ved DM i H-båd i Aarhus. Klik ude i siden og se hvordan kæntringen forløb. Fotos: Peter Brøgger/Aarhus Sejlklub
Kapsejlads
Amtoft-sejlerens bund er virkelig hvid og pæn.
Kapsejlads
Og nu gælder det om at dukke sig for bommen.

Tændt Claus Høj Jensen og gaster ved DM i H-båd droppede sidste sejlads og vandt alligevel 14. DM

Sidste år måtte Claus Høj Jensen, Frederik Dahl-Hansen og Rasmus Jørgen Andresen nøjes med sølv, det skulle fandme ikke overgå dem igen, så i år var besætningen tændt og sidste års vinder, Anders Bertelsen, så aldrig røgen fra trioen, der kæmpede i et vådt, koldt og blæsende DM i Aarhus. Interview.

Af Troels Lykke |

Kongen af H-båden kan man roligt skrive om Claus Høj Jensen, der i år tog Dansk Sejlunions Ærestegn, efter 10 gange VM-guld i H-båden og til august skal besætningen jagte den 11. VM-guldmedalje i Finland.

Nu kan 53-årige Claus Høj Jensen, søn af den dobbelte OL-guldvinder Poul Richard Høj Jensen, tjekke ind med 14. DM guld.

Efter sølvmedaljen sidste år i Holbæk gik han på sit sejlloft og tænkte, at det kunne fandme være løgn at han ikke vandt DM-guld, det gjorde han så igen i Aarhus i 8-12 m/sek. alle tre dage i træk, plus masser af regn i perioder. Dansk sommer.

Gjorde som Morten Henriksen 

Topsejleren Morten Henriksen vandt DM i Folkebåd og sejlede ind før sidste sejlads. Det samme gentog sig for Claus Høj Jensen, der ville i land og have varmen.

- Vi fik nok af kulde, regn og blæst og vi var gennemblødte. På sidstedagen lagde vi ud med en førsteplads og vi vidste derfor at lavede vi en top 10 placering i næste sejlads, så havde vi vundet DM, så efter en 7. plads i næstsidste sejlads, sejlede vi ind og fik H-båden på land, fortæller Claus Høj Jensen, som vi i de sidste 15 år har interviewet efter alle de mange mesterskaber.

De 34 H-både oplevede sejladser med vind fra land, hvor krydsmærket lå næsten helt inde ved Det Internationale Sejlsportscenter.

- Det var sejladser på fladt vandt med 20-30 graders vindspring, mens vinden gik i sydøst om lørdagen med store bølger og meget vind, det var herligt. Søndag kom vinden igen inde fra land, men denne gang havde banelederen rykket krydsmærket længere væk fra land, forklarer Claus Høj Jensen til minbaad.dk.

Opskriften på sejr for Høj Jensen-holdet var igen det samme som altid.

- Vi gik stærkt, og startede konservativt uden stor risiko og tæt på konkurrenterne, siger Høj Jensen, der er kendt for ofte at slå på midten af banen, han er ikke en fløjrytter.

Gast røg i vandet i bomning

Det var dog ved at gå galt to gange for Herslev Strand Sejlklub-holdet, der fik revet deres storsejlkonsol op fra cockpittet, så de måtte binde den fast.

- Fredag aften måtte vi glasse konsolen fast efter flot hjælp fra Aarhus Sejlklub og i en senere sejlads faldt Frederik i vande i en bomning, da vinden sprang, men han kunne hive sig selv om ved vantene, forklarer Claus Høj Jensen, der tog en 4. plads i den sejlads.

DM i H-båd i Aarhus

Guld: Claus Høj Jensen 23 p.

Sølv: Anders Bertelsen 38 p.

Bronze: Thomas Sennels 41 p.

Resultatlisten for 34 H-både i Aarhus - se flere fotos fra DM af Peter Brøgger

Motor
content-loader
content-loader
content-loader