Gå til hoved-indhold
Store både
Isbryderen Thorbjørn er bygget i 1980. Foto: Isbryderen Thorbjørn

Danmarks sidste isbryder sælges for 30 millioner kroner

Et til salg-skilt på et større millionbeløb er sat på isbryderen Thorbjørn, der nu leder efter sin nye ejermand. En ejermand, der blandt andet vil kunne bruge båden til længere sejlture nordpå.

Af Sara Sulkjær Hansen |

En lang og stolt historie følger i kølvandet på isbryderen Thorbjørn. En historie, der starter i 1994, da isbryderen bliver taget i brug af den danske marine.

Nu er skibet sat til salg, og et nyt kapitel skal dermed føjes til historien.

Arktiske ekspeditioner?

Et kapitel, som du for den nette sum af 30 millioner danske kroner kan få lov at skrive:

- Hvis du er en privat investor, tilbyder dette skib adskillige muligheder for et eventyr ud over det sædvanlige, forklarer Nordane Shipping, der er ansvarlig for salget på skibets hjemmeside, og uddyber:

- Dette kan være arktiske ekspeditioner til videnskabelige formål eller for at sejle med turister, der er ivrige efter at udforske de arktiske områder på udkig efter isbjørne, sæler, hvaler, fugle eller andre dyr, der bebor det kolde nord.

Opgraderinger er mulige

Mulighederne er mange på båden, der for nuværende rummer 32 sovepladser. Et antal, der uden problemer kan opskaleres, understreger mægleren:

- Skibet kan nemt opgraderes til ethvert formål, hvad enten det er flere kahytter, en helikopterplads eller en hvilken som helst anden funktion, der gør det muligt at tilbyde private ture til de arktiske egne, lover Nordane Shipping.

Læs mere om båden her.

Om Thorbjørn:

Bygget: På Svendborg Værft

Årgang: 1980

Sovepladser: 32

Skrogmateriale: Stål

Motor: Indenbords - ukendt mærke

Bredde: 15,3 m

Dybgang: 4,7 m

Hjemhavn: Svendborg

Kilde: DBA

Motor
content-loader
content-loader
content-loader