Gå til hoved-indhold
Udstyr
Det nye ekkolod opdaterer med minimum 10 billeder i sekundet Foto: Garmin RapidReturn

Garmin med nyt live-ekkolod til dybhavsfiskeri: Panoptix PS70 giver lystfiskerne flere muligheder

Garmin lancerer nu deres nye ekkolod, Panoptix PS70. Et ekkolod, der leverer levende billeder op til 300 meter under overfladen med en hastighed, der ikke ligner konkurrenternes.

 

Af Troels Lykke |

Garmin har netop løftet sløret for Panoptix™ PS70 - den seneste tilføjelse til det prisvindende live-ekkolod-lineup. Det fortæller virksomheden i en pressemeddelse.

Drevet af Garmin RapidReturn-ekkolodsteknologi giver ekkoloddet, der går under navnet PS70, lystfiskere et realtidsbillede af, hvad der er under overfladen på større dybder end hidtil.

Ekkoloddet bliver det hurtigste live-ekkolod ved 300 meter, der er på markedet i dag, og det giver en jævn, videolignende visning. Samtidig opdateres det med minimum ti billeder i sekundet og er dermed seks til otte gange hurtigere end den førende konkurrent i 300 meters dybde.

Se ekkoloddet i aktion her.

- Lystfiskere har aldrig set levende ekkolodsbilleder på dybder som denne eller ved denne hastighed. Dens brede ekkolodsstråle dækker mere af vandsøjlen på én gang og muliggør en hurtigere og detaljeret undersøgelse af havbunden, fortæller Dan Bartel fra Garmin i en pressemeddelelse og uddyber:

- Den kan endda vise dig, hvor målene er placeret, så det vil tage lystfiskere mindre tid at finde agn, fisk og struktur. Det er virkelig en game-changer for dybhavssportsfiskeri.

Se fisk live og fang dem dybt

Garmin RapidReturn sætter standarden for offshore-levende ekkolod – fra små agnfisk til målfisk – i realtid på dybder op til 300 meter. Med en effekt på 800 watt giver PS70 lystfiskere stærkere ekkolodsgennemtrængning i vandet og leverer fire unikke ekkolodstilstande, der nemt kan justeres, så de passer til en bred vifte af fisketeknikker:

LiveVü™ Down: Lystfiskere kan se små agnfisk og målfisk i realtid op til 300 meter under båden, mens den brede 120-graders strålevinkel dækker større vandområder.

Traditionelt ekkolod: Sprøde, klare fiskebuer med god målseparation under båden.

Triple-Beam: Et tre-vejs traditionelt ekkolodssplit, der giver afkast fra bagbord, lige ned og styrbord i en letforståelig traditionel ekkolodsvisning. Juster strålevinklerne for at finjustere de tre kolonner med ekkolodsdata.

RealVü™ 3D Historical: Historisk scanningsteknologi hjælper med at finde fisk og bygge et kort over havbunden, mens båden bevæger sig. Den viser hele vandsøjlen i 3D, fra bunden til overfladen, og alle fisk derimellem. True Motion 3D-ekkolod-returfunktionen følger fartøjets kurs over jorden.

PS70-transduceren i rustfrit stål er ligeledes udstyret med billedstabilisering, der gør det muligt for den løbende at justere ekkolodsstrålerne for at kompensere for bådens bevægelse. Selv under barske forhold vil lystfiskere derfor fortsat se et stabilt ekkolodsbillede.

Quick on the draw

Ingen kender vandet bedre end de lystfiskere, der fisker dem. Med PS70 er det hurtigere end nogensinde for lystfiskere at undersøge havbunden i detaljer.

Takket være det forbedrede QuickDraw Contours kan lystfiskere overvåge brede områder på dybder op til 300 meter under overfladen, hvilket gør det nemt at se og gemme detaljerede konturkort i realtid.

Brugere har samtidig mulighed for at bidrage med deres data til QuickDraw-fællesskabet, så de kan integreres i Garmin Navionics+-kort eller holde deres konturer gemt på deres personlige plotter.

PS70-transduceren har en vejledende udsalgspris på 44.949,00 danske kroner og er kompatibel med en lang række Garmin GPSMAP-plottere.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader