Gå til hoved-indhold
Havne
De store betonklodser, der doneres til Rødvig Havn, kan købes for 1.000 kroner. Foto: Rune Larsen

For 1.000 kroner kan du købe en betonklods til Rødvig Havns ødelagte mole

250 betonklodser skal sikre, at bådene i Rødvig ikke igen lander på havnens bund. Du kan hjælpe til. Ved at donere et beløb på 1.000 kroner køber du en klods og retten til at skrive dit navn i det højre hjørne.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Østenvinden fejer hvinende forbi. Vandet i havnen bevæger sig én vej: Opad. Et skrækscenarie bliver til virkelighed i Rødvig, da stormfloden i oktober 2023 går i land.

Molerne bryder sammen, bølgerne står ind i havnen, og 28 både forsvinder mod havnebunden. Tilbage står havnefogeden og de lokale lystsejlere med en opgave, der strækker sig langt over de vanlige arbejdsdage i april - en opgave, som du kan få lov at tage del i.

For et beløb på 1.000 kroner kan du nemlig blive indehaver af én af de 250 betonklodser, der skal sikre havnen mod fremtidige stormfloder:

- Betonklodserne skal stå på indersiden af stenmolen for at holde det vand ude, som vil trænge igennem eller over stenmolen i ekstreme tilfælde, forklarer Lars H. Olsen, havnefoged i Rødvig Havn, til Minbaad.dk.

Familienavn på klodsen

Omkring 75 betonklodser er allerede solgt. Klodser, der løftes og nøjsomt placeres bag molen, hvor de mange givere kan få lov at føje deres navn til klodsens hjørne som et lille minde om deres bidrag til genopbygningen:

- Der er mange, som skriver enten familienavne eller firmanavne. Familier synes, det er sjovt, at der eksempelvis står "Familen Stevnder" på en klods, fortæller sejler i Rødvig, Rune Larsen, og understreger:

- Havnen skal bruge 250 klodser, men de modtager selvfølge støtte til alt, og alle beløb er velkomne. Der skal bruges rigtig mange millioner.

Fremskridt

Det er ikke kun betonklodserne, der snart finder sig tilrette i Rødvig. Også havnens ydermoler tager form, så lystsejlerne fra hele landet igen kan stævne mod den lille fiskerby på Sydsjælland:

- Genopbygningen skrider planmæssigt frem med opbygningen af ydermolerne først, og så broer og bådhuse senere, når molerne er klar. Målet er, at Rødvig Havn er klar til at tage imod gæster, når sejlsæsonen starter, påpeger havnefoged Lars H. Olsen.

Du kan donere en betonklods til Rødvig Havn ved at indsende 1.000 kroner til havnens MobilePay 265879. Her bedes du notere, hvad indbetalingen går til, samt hvem der er afsender.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader