Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den nye bog er rigt illustreret. Foto: De små skibe

Ny bog "De små skibe - Store historier om modeller, søfart og saltvand" - modellerne er indgange til søfartshistoriens fortællinger

Ny bog fra Thorbjørn Thaarup er den første samlede kulturhistoriske fortælling på dansk om modelskibe – og den søfartshistorie og skibsudvikling. Forfatteren tager dig gennem verdenskrige, udvandringsbølger, velfærdssamfund og teknologiske revolutioner, hvor træ blev afløst af metal, sejl af damp og damp af diesel.

 

Af Anna Brinch |

 "De små skibe - Store historier om modeller, søfart og saltvand" der er udgivet i samarbejde med M/S Museet for Søfart. Den kom til i forbindelse med en ny permanent udstilling om modelskibe i oktober 2023. Bogen er skrevet af Thorbjørn Thaarup (f. 1979) er historiker, geograf og museumsinspektør på M/S Museet for Søfart, lyder det i en pressemeddelse fra Gads Forlag.

Skibsmodeller er legetøj for børn og voksne, arbejdsredskaber for skibsingeniører og skibstømrere, de er pral, håndværk og mindeprojekter. I århundreder blev de bygget som modeller, inden man byggede skibet i virkeligheden, som konstruktionstegninger i 3D. 

Rigt illustreret bog fortæller søfartshistorie gennem skibsmodeller

De små skibe fortæller en fascinerende historie om ny og gammel skibsteknologi, om tradition og rødder og om håb for fremtiden. Vi finder skibsmodellerne over det hele. Hængende fra kirkelofter over hele landet, i montrer på rederikontorer i hele verden. Skonnerter, fregatter og slagskibe fylder hobbyrum og værksteder, nænsomt udstyret af pertentlige hænder – og nogle gange på næsten uforklarlig vis samlet i flasker. 

Modellerne er også små indgange til søfartshistoriens mange fantastiske fortællinger. I bogen sejler forfatteren gennem verdenskrige, udvandringsbølger, velfærdssamfund og en lang række af teknologiske revolutioner, hvor træ blev afløst af metal, sejl af damp og damp af diesel. Og de viser en forunderlig global udvikling i opfindsomhed, forbrug og levevis.

De små skibe - Store historier om modeller, søfart og saltvand

Bogen udgives i samarbejde med M/S Museet for Søfart, som fik en ny permanent udstilling om modelskibe i oktober 2023. Thorbjørn Thaarup (f. 1979) er historiker, geograf og museumsinspektør på M/S Museet for Søfart. 

Thorbjørn Thaarup
De små skibe
344 sider
Forlagets pris: 349,95 kr. 
Udk. 29. februar 2024

Motor
content-loader
content-loader
content-loader