Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Utallige ankerpladser venter sejlerne langs de danske kyster. Foto: Thomas Veber

Kast ankeret i dansk farvand - erfaren sejler deler praktiske råd

Overnatninger på øde ankerpladser er noget særligt. En erfaring, som langturssejler Thomas Veber giver videre til danskerne i bogen “Ankerliv - lær at ankre og få flere oplevelser med din båd”, der skal gøre bådejerne trygge for anker.

Af Sara Sulkjær |

Havnelivet er ofte en stor del af glæden ved at eje en båd. Ikke mindst i Danmark, hvor en række gode og hyggelige havne lokker lystsejlere fra nær og fjern.

Men båden kan give endnu flere oplevelser, end dem som findes i havnene - også uden at kursen sættes mod Caribien eller Middelhavet.

Den gode ankerplads kan nemlig ligge lige udenfor havnen, forklarer sejler Thomas Veber i sin nye bog “Ankerliv - lær at ankre og få flere oplevelser med din båd”.

Nye oplevelser med båden

Her, på de øde ankerpladser, kan man som sejler for alvor kommer i kontakt med naturen og få både små og store eventyr.

- I Storebælt har marsvinene svømmet rundt om min opankrede båd på kun et par meters afstand. Det ville jeg aldrig have oplevet i en havn, fortæller Thomas Veber i en pressemeddelelse.

Langturssejlere er tvunget til at ankre, men der er ligeledes meget vundet ved at gøre det i dansk farvand, da en nat for svaj kan give helt nye oplevelser med båden.

Men det kræver, at man kan sove trygt om natten. Man skal kunne stole på, at ankeret ikke pludselig slipper: 

- Jeg har selv overnattet tæt på tusind gange for anker, og jeg føler mig lige så tryg som i en havn, understreger Veber, der i bogen deler illustrationer og enkle anvisninger, der giver sejleren den kundskab, der kræves.

Underholdende læsning

Krydret med inspirerende historier skal bogudgivelsen give lystsejleren det sidste skub fra det velkendte havneliv til de eventyrlige nætter for anker:

- Jeg ville ikke skrive en kedelig fagbog, som bare opremser en masse fakta. Det var vigtigt for mig, at det skulle være både underholdende og spændende for læseren, mens hun selv bliver ekspert på ankring, slutter Thomas Veber.

“Ankerliv - lær at ankre og få flere oplevelser med din båd” bogen er udgået fra forlaget Ocean Dream og koster 179,00 kr.

Den kan købes i boghandlen eller allerede nu direkte fra forlaget på www.oceandream.dk.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader