Gå til hoved-indhold
Motorer
Motorer

Ekspert fra Flexofold: Skil din foldepropel ad hvert år og smid den i kalkfjerner i et døgn

Motorbaadsnyt.dk taler med Henning Uldall fra Flexofold, der her giver tips til, hvordan du rengør din foldepropel. Han forklarer desuden, hvorfor det er så vigtigt at gøre det hvert år, hvis du ønsker en funktionsdygtig foldepropel. Eksperten har ikke meget fidus til at sprøjte eller pensle propellen med beskyttelse.

Af Troels Lykke |

Køb noget kalkfjerner med meget lav PH-værdi på omkring én - en variant til 55 kroner fra Kvickly eksempelvis, som du ellers anvender til afkalkning af kaffemaskinen. Brug omkring én deciliteter.

- Skil foldepropellen ad og lad den ligge i et døgn. Dermed er den ren, og når du samler den igen, så husk endelig at bruge loctite, så boltene sidder fast, så du ikke mister bladene, forklarer chef for Flexofold, Henning Uldall, som Motorbaadsnyt.dk forleden mødte på boot-udstillingen i Düsseldorf.

Gode råd på video

Uldalls gode råd kan du se på ovenstående og nedenstående videoer.

I den øverste video vises, hvordan man skiller og samler foldepropellen. og hvad man skal gøre hvert år, inden båden skal i vandet. I videoen i bunden af artiklen fortæller Flexofold-bossen, hvorfor man skal rengøre foldepropellen gennem sæsonen. 

Dyk eksempelvis gerne ned og rens foldepropellen med en grydesvamp eller ståluld - og brug propellerne så meget som muligt eller start motoren, mens båden er i havnen, så begroning kan komme af.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader