Gå til hoved-indhold

Fragtskibe taber endnu flere containere under coronaen med øget containerfragt

På kun tre måneder omkring årsskiftet blev der særligt på Stillehavet tabt mindst 3.500 containere

Ung mand sejlede for stærkt to gange og fik 2 x 5.000 kr. i bøde - ukvemsord lød mod politiets søpatrulje

Det blev til 18 sigtelser til forskellige sejlere, da Fyns Politi var på søkontrol i Svendborgsund i sidste uge. Særligt én sag stak ud, da en ung mand blev fanget af patruljens drone, der kunne konstatere, at han sejlede med en hastighed over de tilladte fem knob.

Sejl efter fyrtårne og fyrskibe

Er du til andet end småøer, og tænder mere på det tekniske, så kan du sejle efter fyrtårne. Lyskilder, der har hjulpet søfolk, fiskere og lystsejlere i mange hundrede år.

Loxo 32 bruger kun fem liter diesel i timen ved 12 knobs fart

Med en Volvo Penta D2-75 sejler Loxo 32 virkelig langt på én liter diesel. Topfarten er dog kun 17 knob, men med en elmotor med en batterikapacitet på 53,2kWh kan den sejle 44 sømil ved 8 knob, 33 sømil ved 10 knob og 28 sømil ved 12 knob.

Norge vil bore gennem 300 meter højt bjerg for at øge sikkerheden i Stadhavet

En tunnel mellem Moldefjorden og Kjødepollen skal gøre det mere sikkert at færdes på Stadhavet. Tunnelen bliver 1.700 meter lang, 26,5 meter bred, mens højden rammer 37 meter. Se video.

Maritimt outfit til den aktive sejler

Den maritime stil kan let bevares, når arbejdshandskernes trækkes på, eller når båden forlades til fordel for en hyggelig gåtur i land. Minbaad.dk har sammensat et smart outfit fra Musto og Helly Hansen.

Stor motorbåd forgæves forsøgt reddet ved Vordingborg

En båd tog lørdag så meget vand ind ud for Ore Strand ved Vordingborg, at redningsfolk måtte i aktion.

Det andet RIB-tyveri på en uge - denne gang i Aarhus

Ikke én, men to gange er KDY ramt af tyveri, hvor en RIB er forsvundet. Natten til fredag fandt tyveriet sted under Nordic 29er Meeting, hvor også Marselisborg Sejlklub har fået stjålet en RIB. Begge både er af mærket Tornado.

Mørkklædte havsvømmere skaber risiko for ulykker - sejlere bør holde udkig

Det er sæson for åbent vand-svømmestævner, og derfor træner tusindvis af havsvømmere lige nu langs kysterne, i fjorde og langs havne i hele landet. Samtidig er der mange både på vandet, og det øger risikoen for farlige situationer. For sejlerne gælder det derfor om at holde et ekstra vågent øje.

Gratis havnefest i Helsingør rykker indendørs - nu kun plads til 450 gæster

Lørdagens koncerter til KAJ-KALAS på Kulturhavnen i Helsingør må grundet coronarestriktioner afvikles under tag på Kulturværftet - men der er fortsat fest, dans i dokken og udsigt til smukke skibe fra kapsejladsen Øresund På Langs, lover arrangørerne.