Gå til hoved-indhold

"DFDS - med skruen i vandet" - dokumentarfilm om Danmarks store hæderkronede rederi

"DFDS - med skruen i vandet" er en dokumentarfilm om det ældste af Danmarks store rederier. Det er historien om en af dansk søfarts vigtigste operatører, stiftet i 1866 af tidens magtfulde iværksætter, finansmanden C.F. Tietgen.

 

David Beckham køber 93,5 fod superyacht fra Ferretti

Den kendte fodboldspiller har kastet sig ud i at være bådejer. Det er én af de store både til 5 mio. pund, svarende til 45 mio. kroner, sportsstjernen har fået fingrene i.

Kitesurfer i nød udfor Klitmøller - havde mistet dragen og drev til søs

Mandag formiddag måtte Kystredningstjenesten i Hanstholm sejle ud til en kitesurfer, der var kommet i nød ud for Klitmøller. Han havde mistet sin drage og var begyndt at drive til havs.

Sådan sættes flaget på båden

Hvor stort skal yachtflaget være, og hvornår skal det nedhales? Må man sejle med EU-flag, og hvor sættes standeren? Fredagens tips fortæller hvordan.

Amerikanerne er vilde med julen - flotte juleparader præger havnebilledet

Alt er stort i USA. Også de mange juleparader, der hvert år opføres på havne landet over. Se her et hyggeligt sammendrag fra paraden i Newport Beach på den amerikanske vestkyst.

Nu bjærges den kæntrede Karin Høj - én sømand er fortsat savnet

Halvdelen af den to mand store besætning på Horsens-prammen er endnu ikke fundet efter den tragiske kollision natten til mandag. To sømænd fra det britiske fragtskib er anklaget for spiritussejlads. Fredag begynder bjærgningsarbejdet.

Kongeskibet Dannebrog fylder 90 år - hyldes i ny særudstilling på M/S Museet for Søfart

I 2022 fylder Kongeskibet Dannebrog 90 år. Det markerer M/S Museet for Søfart med en særudstilling om det flydende slot. Udstillingen indvies den 8. februar 2022 og giver befolkningen et indblik i livet ombord - fra besætningens hverdag til kongefamiliens private liv til søs.

Dansk sømand død på selvsejlende pram 'Karin Høj' efter kollision ved Bornholm

Redningsfolk har bjærget liget af et besætningsmedlem fra skibet "Karin Høj". Det danske fartøj var på vej fra Södertalje til Nykøbing Falster, da det mødte et britisk skib. To derfra er anholdt. Se grafisk kollision fra MarineTraffic. 18 sekunder ind i videoen går det galt.

 

To fragtskibe frygtes stødt sammen i Østersøen - dansk skib vendt på hovedet - to savnet

- Vi leder efter to savnede, men om de ligger ind i skibet eller i vandet, ved vi ikke, lyder det fra Forsvarets Operationscenter. Det formodede sammenstød er sket i svensk farvand, nordvest for Rønne.

10 gode råd før du køber brugt båd

Er du på jagt efter en brugt båd? Så pas på ikke at købe katten i sækken. Hvis du følger disse råd fra vores bådkonsulent Carsten Lund fra Ship Consult, kan du styre uden om de værste faldgruber og ubehagelige overraskelser, fortæller Danske Tursejlere.