Gå til hoved-indhold

Speedbådsprøven kan tages hjemmefra - Søfartsstyrelsen godkender

- I disse coronatider må vi være kreative, og nu er det muligt at tage speedbådsprøven som selvstuderende via Duelighedsklubben, fortæller Benjamin Kristensen, Duelighedsklubben. Du læser teorien og går til prøven via internettet hjemme fra sofaen.

Live-streaming fra Wallenberg i aften kl. 19 med Beha Erichsen

- Vi tænder kameraet kl. 19.00 torsdag 4. marts og håber at kunne byde indenfor til et par timer med masser af eventyr og gode historier. Marian og jeg vil vise rundt på Wallenberg, vores faste fotograf Hannelore er på kamera, fortæller Mikkel Beha Erichsen. Pris: 100 kr.

Legesyg delfin fundet i Limfjorden ved Thisted - måske fanget under isen

Torsdag blev delfinen fundet død på stranden ved Eshøj øst for Thisted. Årsagen er ikke fastlagt endnu, men meget tyder på, at det har haft noget med den kolde frost at gøre. Måske er den fanget under isen, siger biolog.

11 reddet fra døden og 190 nødstedte hjulpet til søs af danske redningsstationer

Det viser tallene for 2020, som netop er blevet gjort op. De gør det samtidig klart, at redningsstationerne udførte 293 aktioner og gav assistance til skibe og fartøjer i 188 tilfælde, fortæller Forsvaret.

Delvist sunket pram reddet nær Køge Marina

De frivillige kræfter kom atter sejlere til undsætning. Efter en hurtig eftersøgning efter nødstedte hjalp Marinehjemmeværnets reddere kajakroere med at bringe jagtpram sikkert i havn.

Tuco leverer ProZero 11m Fast Rescue Daughter Craft til offshore-rederiet Royal Wagenborg

Fartøjet, der leveres til Holland med dobbelt Waterjet-installation monteret på indenbords dieselmotorer, opererer med en servicehastighed på over 30 knob og har en kapacitet på op til 24 reddede personer i henhold til SOLAS-kravene. 

I 2017 reddede Mads Thøger to paddleboardere - nu står han i spidsen for redningsbåd på Aarhusbugten

En gruppe frivillige reddere i RIB'en Nordfalcken kommer gratis de aarhusianske lystsejlere til undsætning. I 2020 sejlede redningsbåden 86 ture. TV Aarhus har lavet fint videointerview med formanden.

Marinehjemmeværnet presses ud af fjordene for at hjælpe sejlere

Isdannelser i havne og på fjorde har flere steder tvunget de frivillige reddere i Marinehjemmeværnet til at skifte base. Fartøjernes metalskrog er ikke bygget til sejlads i is, hvorfor en flytning kan være nødvendig.

Lodsfartøj fra Danpilot redder to mænd i iskoldt vand ud for Spodsbjerg

Årsagen til kæntringen af jollen er endnu ikke afklaret, men mændenes liv er formentlig blevet reddet, fordi et lodsfartøj fra selskabet Danpilot var tæt på ud for Langeland.

Risbjerg får forhandlingen af finske Silver

Risbjerg A/S i Silkeborg indleder året med at føje det finske mærke Silver Boats til porteføljen af sejl- og motorbådsmærker. Importøren øjner et nyt marked for aluminiumsbåde.