Gå til hoved-indhold

Ingen bar redningsveste ved Læsø, da 67-årig druknede, og to motorbåde kæntrede

To personer forsøgte at hive 67-årig op af vandet, men så kæntrede båden. De tre lå en time i vandet, indtil en speedbåd med to tyskere kom forbi. De forsøgte,at redde de tre op i båden, men det medførte, at speedbåden også kæntrede.

Corona sender besøgstal i vejret på søfartsmuseum i Helsingør

Aldrig har så mange danskere besøgt M/S Museet for Søfart som i dette års juli måned. 27.000 nysgerrige lagde vejen forbi museet, der dog med bæven kigger mod et tomt efterår med få udenlandske gæster.

To både kæntrer ved Læsø - ældre sejler omkommet

Det gik torsdag helt galt, da tre ældre sejlere kæntrede i Kattegat. På tragisk vis endte den tililende, tyske motorbåd ligeledes med bunden i vejret. 67-årig mand omkom under ulykken.

Rekordlav havis på Arktis - Nordøstpassagen er åben

En hedebølge har sendt Nordpolens isbeholdning i sænk. Dagligt smelter en mængde svarende til Danmarks areal gange tre, hvilket har åbnet den ellers tilfrossede Nordøstpassage.

Sejlere manglede ni redningsveste - bøde på 13.500 kr. - politiet på patrulje i Silkeborg

Forleden var Midt- og Vestjyllands Politi på patrulje på Silkeborgsøerne, hvor en båd havde glemt ni veste. Ifølge Motorbaadsnyt.dk koster det 1.500 kr. i bøde for ikke at have redningsvest om bord. Det skulle altså give en bøde på 13.500 kr. til bådejeren.

Fiskebåd kæntret ved Hirtshals - sejler holdt mobilen oven vande

En nødstedt fisker undgik at få mobiltelefonen under vand, da hans fartøj søndag formiddag kom i problemer. En fiskekollega og den lokale redningsstation kom til undsætning.

Københavnerne vil hjælpe til søs - 20 nye frivillige står klar på Holmen

Beboerne i hovedstaden vil gerne assistere de lokale sejlere. I denne uge var en gruppe på øvelse, hvor sejlads med stationens fartøjer samt bjærgning af en bevidstløs person blev gennemgået.

Isbryderne Danbjørn og Isbjørn styrer mod skrotning - ingen vil købe dem

Medmindre en køber i løbet af kort tid melder sig til videre sejlads med Danmarks to sidste statsejede isbrydere, udbydes de til skrotning.

Sejlerfamilie glemte barn - planlæg bedre

”Har du nu husket det hele?” Det havde en familie ikke i Ærøskøbing, fortæller tursejler Claus Rønnow. Her artikel fra arkivet.

Efter corona-foråret har rigtigt mange taget speedbådsbevis

Antallet af folk, der tager speedbådsbevis, er steget kraftigt i corona-foråret. Dansk Sejlunion har set en fordobling i maj i forhold til sidste år og næsten en tredobling i juni. Der er også gang i salget af speedbåde, og havnene bliver kimet ned af folk, der vil have havnepladser, skriver dr.dk