Gå til hoved-indhold

Ni personer reddet på Silkeborgsøerne

En større gruppe endte torsdag i vandet under en kanotur på de flotte søer i Midtjylland. En nærliggende politipatrulje samt lokale både kom roerne til undsætning.

MAYDAY, MAYDAY, MAYDAY - sådan fungerer nødkommunikation på din VHF

Duelighedsklubben i Korsør har vigtig viden til sejlerne i to videoer.

Sådan bygger du din Quicksilver - se ny båd-konfigurator

Hvilken motor, hvilket udstyr og hvilken pris? Alt sammen er noget, du kan klikke dig frem til, fortæller Mads Dahl Jeppesen fra Jørgensen & Dahl A/S.

 

Stor Kløvedal-udstilling i Helsingør forlænges til oktober

Helt frem til den 31. oktober kan sejlere og andre interesserede lære mere om Troels Kløvedals spændende liv, hans jordomsejlinger og kærlighed til naturen og menneskene omkring den. Tidligere Nordkaperen-gaster kan desuden blive en del af udstillingen.

Gratis plastikposer fjerner tonsvis af havfald fra strandene

Havmiljøvogterne har gennemført et forsøg, der viser, at en enkelt dispenser med gratis havfaldsposer årligt resulterer i omkring 5 tons ekstra indsamlet plastik og andet løst affald. Nu udvides projektet.

Red Dot Designpris til Mercury V6- og V8-påhængsmotorer og V8 AMS Verado

I april modtog virksomheden designprisen Red Dot Design for designet på V6- og V8-fourstroke-påhængsmotorerne samt V8 AMS Verado-motoren. Red Dot Design-prisen er en af de mest eftertragtede priser, der kan opnås indenfor design af bådmotorer.

Søfartsstyrelsen præciserer: Har du hænderne på rattet, skal du have et bevis

Det er altid føreren af fartøjet, der har ansvaret for, at de gældende retningslinjer overholdes. Sejleren, der har hænderne på rattet i en speedbåd eller på en vandscooter, skal altså have et lovligt kørekort.

Delfiner ses mere og mere i Danmark grundet varmere og mere saltholdigt vand

De seneste år har mindst ti forskellige delfin-arter opholdt sig i de danske farvande. Men det er primært tre af arterne, der efterhånden er her relativt permanent. Delfinarten øresvin slår også marsvinunger ihjel, skriver dr.dk.

Speedbådssejler havde for meget sprit i blodet på Silkeborgsøerne

En 46-årig mand fra Kibæk-området havde fredag fået for meget at drikke til at sejle sin båd, da han var på vandet på Borresø. Han sejlede også for stærkt.

Dacoma og Tuco vil teste svingkøl, der bremser bølgers virkning

Formålet med samarbejdet er at teste Airkeel-teknologien til fartøjer af ProZero-typen. Airkeel er en luftfyldt svingkøl, som Dacoma har udviklet til arbejds- og mandskabsbåde i offshoreindustrien.