Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Bemærk de mange kvadratmeter solceller, der er på den slovenske Greenline 33. PR-foto
Kort Nyt
Du kan leje en Greenline 39 i en uge i Norge for 45.000 norske kroner. PR-foto
Kort Nyt
Lydløs sejlads i Telemark er en mulighed i 2021, når Covid 19 er lagt i graven. Telemark kanalen og Telemark kysten bliver verdens første vandvej med et netværk af opladningspunkter for båd. PR-foto

Sejl lydløst på el en uge i Norge i Greenline 33 eller 39 på solceller

Greenline Yachts leverer den første flåde med 100% elektriske kabinecruisere. - Det er mulighed at prøve rent el i en uge i en Greenline med solceller, så kan du holde en uges ferie for nul kroner i brændstof, ikke mindst hvis solen skinner, siger den danske Greenline-importør Michael Floor.

Af Troels Lykke |

Greenline Yachts, verdens førende leverandør af alternative fremdriftsbåde, har skabt et samarbejde med Canal Boats Telemark AS fra Norge, W-Yachts og Torqeedo for at etablere verden første flåde med 100% elektriske både.

Canal Boats Telemark vil operere med seks nye Greenliners - to 33ere og fire 39ere - alle udstyret med det revolutionerende EDrive-system, der blev lanceret på Boot Düsseldorf-messen i 2019.

Tophastighed på 11 knob

Siden da har Greenline solgt helelektriske både til USA, Tyskland og Rusland.

Takket være lithiumbatterierne og elmotoren kan Greenline 33 og Greenline 39 sejle stille og uden forurenende emissioner med en hastighed på 7 knob og en tophastighed på 11 knob. Båden har en batterikapacitet på 80 kWh og en rækkevidde på op til 40 sømil på kun en opladning.

Canal Boats Telemark ligger i Porsgrunn, som ligger i det sydlige Norge med kort vej til både bjerge og havlandskab. (se kort)

Porsgrunn ligger tæt på både lufthavnen og bådforbindelsen fra Danmark ogk un få minutters gang fra den lokale togstation. Det koster 45.000 norske kroner at leje en Greenline i en uge.

Denne populære destination tilbyder en vandve jhelt ud over det sædvanlige. Her vil du kunne opleve en helt unik rejse i norsk natur, fra det fantastiske øhav med charmerende kystbyer i syd til de spektakulære låse langs Telemark kanalen er omgivet af høje bjerge og tæt skov mod øst.

Et netværk af ladestationer

Med støtte fra Enova SF, en organisation, der yder økonomisk støtte til norske virksomhederder ønsker at vælge mere energi- og klimavenlige løsninger, mener Canal Boats Telemark. 

Telemark kanalen og Telemark kysten bliver verdens første vandvej med et netværk af opladningspunkter for båd.

I tråd med Teslas netværk af hurtigopladere vil dette være etrevolutionerende subsidier til elektriske både, og forhåbentlig vil dette lægge grunden til det også flere lystbådehavne i Norge vælger at etablere ladestationer for både.

Forbrugerne vælger klimavenlige fremdriftsløsninger

Luca Raumland, salgs- og marketingdirektør hos Greenline Yachts siger:

 ”Vi er så glade for at se det stigende efterspørgsel efter alternative bådfremdrivningssystemer, som dem vi kan levere. Siden I begyndelsen af 2020 har mere end 60% af de både, vi har produceret, været elektriske eller hybridbåde, og vi tror, at efterspørgslen vil blive endnu større allerede i 2021. Dette er et godt tegn på at forbrugerne nu er begyndt at være åbne for at vælge mere bæredygtige og klimavenlige fremdriftsløsninger til både. ”

Greenline Yachts lancerede sin første hybride H Drive-model allerede i 2008 og har gjort det sidener blevet markedsleder inden for hybridbåde.  Nora Sjögren Johre, General Manager for Canal Boats Telemark siger: 

”Med etableringen af Canal Boats Telemark og en opladningsinfrastruktur til både, håber vi, at flere også får mulighed for at købe en båd, der kører på vedvarende energi. Vi mener også, at Telemarks kanal og Telemarks kyst vil være en hoveddestination for en grøn Norgesferie. ”

Lys og spændende fremtid

Vladimir Zinchenko, General Manager og ejer af Greenline Yachts, siger:

”Vi ser en meget lys og spændende fremtid i både, der kører på vedvarende energi. Vores samarbejde med Canal Boats Telemark er et stort skridt i den rigtige retning, der fører os tættere på målet om et fuldstændigt emissionsfrit bådeliv. ”

I december 2020 åbnede Canal Boats Telemark for reservation via www.canalboats.no med mulighed til leje af en elektrisk båd fra maj 2021.

For mere information om Greenline Yachts, besøg vores hjemmeside www.greenlinehybrid.com

Dansk importør af Greenline i Randers: www.flooryachts.dk

Se motorbaadsnyt.dks test af Greenline 45 i Slovenien i december 2019:
 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader