Gå til hoved-indhold
Olav Hansens bådudstyrsforretning har det hele, men elektronikken har hans særlige interesse. Foto: Troels LykkeUdstyr
Olav Hansens bådudstyrsforretning har det hele, men elektronikken har hans særlige interesse. Foto: Troels Lykke

Olav Hansens bådudstyrsbutik til salg – efter 43 år

Olav Hansen har haft sin forretning med bådudstyr ved Kaløvig i 43 år. Nu er det slut og forretningen er til salg. Olav Hansen er blevet 72 år, og vil gerne sælge.

Af katrine bertelsen |

Efter 43 år vil Olav Hansen gerne have mere tid til sejlads og familien. Forretningen er sat til salg, men potentielle købere har svært ved at få det finansieret.

- Der er flere interesserede, men det er lige det med at låne penge i banken til at købe, der kniber, fortæller Olav Hansen.

Allerhelst ville han gerne have køber, der ville have ham med på sidelinjen. Det er vigtigt for Olav Hansen, at forretningen fortsætter i den samme ånd.

- Jeg vil gerne have en køber, som kunne bruge mig en gang imellem. Så kunne jeg hjælpe ham i gang, det ville gavne kunderne – og mig, siger han.

Fra gast til radiomekaniker

Olav Hansen har alle dage været fremme i skoene. Han kom ud at sejle på Georg Stage som 15-årig, og ville gerne være telegrafist. Det fik nogle kloge hoveder talt ham fra, da morse allerede var på vej ud. I stedet tog han en radiomekaniker uddannelse i Fona.

Fra pejleradio til GPS

I Fona lærte Olav Hansen en mand at kende, der lavede pejleradioer, som senere fik en lille VHF-sender indbygget, så fiskerne kunne tale sammen. Den hed SP-Sailor, og blev forhandlet af Fona. Da Fona-kæden blev solgt til EMI, ville de ikke mere sælge radioen, så derfor startede Olav Hansen for sig selv.

I begyndelsen gik salget alene på maritime radioer –og det gik strygende – men snart begyndte han også at arrangere radiocertifikat-kurser i det jyske, da den uddannelse ellers kun kunne tages i Kbh.

Snart kom afløseren for pejleradioer, og Decca tog over. Det holdt i en del år, men så kom gennembruddet med GPS og kortplottere, og snart havde alle både også VHF-radioer i bådene.

Olav Hansen var med hele vejen, og det ene tog det andet. Snart kunne Olav Hansens butik tilbyde et bredt sortiment med alt til søen hørende.

Først på nettet

I midt-halvfemserne skete der igen nye ting. Olav Hansen havde opdaget internettet, og indså hurtigt, at der skulle han også være.

- Jeg satte mig ned med et glas rødvin og lærte HTML. Pludselig var klokken tre om natten, og jeg havde lavet min første hjemmeside, fortæller han. - Jeg var den første i branchen der var på nettet.

Holder fri mandag og tirsdag

Mandag og tirsdag holder Olav Hansens bådudstyrsforretning lukket, for så skal der sejles. 

- Min kone og jeg har en Comfortina 32, som vi sejler meget i. Jeg har sejlet meget kapsejlads, men nu bliver mest til tur, og gerne med børnebørnene, slutter Olav hansen.

Olav Hansen kan kontaktes her, hvis der er interesserede købere derude.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader