Gå til hoved-indhold
Her ses en del af de unge medlemmer. Foto: SUSSejlklubber
Her ses en del af de unge medlemmer. Foto: SUS

Sydhavnen: 80 unge tilmeldt ny sejlklub

- Engagementet fra medlemmer og den nye bestyrelse er stort. Sydhavnens Unge Sejlere går altså en sæson i møde, der byder på masser af nye spændende muligheder, fortæller formand for den nye forening Jacob Bøgh.

Af Sara Sulkjær |

Sydhavnens Unge Sejlere (SUS) er en nystartet forening, der ønsker at gøre det nemmere og mere attraktivt at være ung sejler i Sydhavnen i København.

- I starten af dette år fik tre unge bådejere en idé. Som nye og uerfarne sejlere ønskede de at møde ligesindede unge med båd i Sydhavnen, forklarer Jacob Bøgh, formand for den nye sejlklub i en pressemeddelelse.

De ville mødes og udveksle sejlertips og dele sømandshistorier over en kop kaffe i pauserne på havnen.

Drømmen var at skabe et ungdomsmiljø for de unge sejlere, der allerede havde fundet vej til Sydhavnen, samt gøre introduktionen til sejlerlivet nemmere for nye med trang til livet på havet. 

Ord blev til handling. Efter et vellykket informationsmøde i sejlklubben BKS i Sydhavnen, hvor interessen for idéen viste sig at være høj, blev mere end 20 unge sejlere enige om at stifte sig som forening d. 28 marts i år. 

Over 80 medlemmer

- På trods af at dansk sejlads største udfordring i disse år er manglende unge, har over 80 personer allerede meldt sig ind i den nye forening. Den synes at have fundet et rum, der manglede at blive udfyldt i Sydhavnens havn, siger Jacob Bøgh.

Foreningens mål er simpelt: Den vil skabe netværk blandt unge sejlere i aldersgruppen 18-35 år samt støtte kreative tiltag og initiativer for unge sejlinteresserede i København. 

SUS vil give unge Sydhavnssejlere mulighed for at blive en del af et fællesskab, hvis sejlerkundskaber man kan trække på. 

Foreningens medlemmer samles på tværs af de eksisterende Sydhavnsklubber. Flere af disse klubber har udtrykt positiv opbakning til initiativet.

Flere forskellige tilbud

Med SUS er ønsket at skabe en proaktiv foreningskultur, hvor både medlemmer og bestyrelse tager initiativer til aktiviteter.

Det kunne eksempelvis være fælles sejlture til Stevns eller Sverige, fisketure på Øresund, motorlærerkurser, studiegrupper til Duelighedsbevis samt sociale events som grillaftener og sammenskudsgilder.

Flere af disse planer er allerede sat i søen. For eksempel gav mekaniker og medlem af SUS Christian Petersen et crash-course i påhængsmotorer for nyligt. 

- Engagementet fra medlemmer og den nye bestyrelse er stort. Sydhavnens Unge Sejlere går altså en sæson i møde, der byder på masser af nye spændende muligheder, afslutter Jacob Bøgh.

Læs mere om SUS og se, hvordan du bliver medlem her

Den nydannede forenings logo

Motor
content-loader
content-loader
content-loader