Gå til hoved-indhold
Olieforurening i havnen er et udbredt problem. Foto: VetusOnline.com.Udstyr
Olieforurening i havnen er et udbredt problem. Foto: VetusOnline.com.

Undgå olie i havnen - monter et olieseperator-filter

VetusOnline.com har en løsning på problemet med olieforurening i havnen. Ved at montere et olieseperator-filter fjernes olien og bundslam fra bundvandet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Løsningen på olieforurening i havnen: Monter et olieseperator-filter, og fjern olien fra dit bundvand, inden det ender i havet.

Olie i havnen

- Forleden læste jeg om en havn, der anbefalede deres bådejere at slukke den automatiske udpumpning af bundvand fra båden, når de ikke var til stede. Årsagen til denne anbefaling var, at der ofte lå et skinnende lag af olie på vandet i havnen, fortæller Christian Glass fra VetusOnline.com.

- Slukning af automatisk pumpe er dog ikke en god idé: Den pumper jo netop, fordi der er behov, så lad den endelig være tændt, og monter i stedet er filter, som effektivt filtrerer olie og bundslam fra bundvand, fortæller Christian Glass til motorbaadsnyt.dk.

Effektivt oliefilter

Hos firmaet i Ry kan du købe et effektivt oliefilter, som filtrerer op til 95% af olien fra bundvand, inden det ender i havet. Filter kan tilsluttes på en Ø19 mm slange og har en kapacitet på 25 liter/min.

Inde i filter ligger der absorberings/filtrerings-materiale, der kan indeholde op til 320 gram olie. Dette er den mængde, som anslås at være i cirka 8000 liter bundvand, så med mindre båden tager meget vand ind, holder filter for de fleste i en rum tid.

Filter kan købes hos VetusOnline.com her.

Oliefilter fra VetusOnline.com.

Montering af oliefilter. Foto: VetusOnline.com.

Motor

Forskere har fundet svaret: Sådan opstår mega-bølger på havet

Britiske forskere fra Oxford har i et forsøg fundet frem til, hvordan de 30 meter høje Drapner-bølger skabes. Det kan gøre det lettere at forudsige fænomenet i fremtiden.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken