Gå til hoved-indhold
Med VetusOnline dobbeltdieselfilter, kan du skifte fra et filter til et andet uden at stoppe motoren. Foto: VetusOnline.com.Udstyr
Med VetusOnline dobbeltdieselfilter, kan du skifte fra et filter til et andet uden at stoppe motoren. Foto: VetusOnline.com.

Dobbeltdieselfilter gør det nemt at skifte filter

Det kan være svært at skifte dieselfilter i en gyngende båd. VetusOnline har lavet et dobbeltdieselfilter, hvor du kan skifte fra det ene filter til det andet uden at stoppe motoren.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Årsagen til at en motor stopper kan være dieselpest eller skidt i tanken, som har stoppet dieselfilteret i en grad, hvor videre sejlads ikke er mulig.

Nem løsning

Løsning er naturligvis at få skiftet filteret, men det er ikke altid så nemt i en havareret gyngende båd, at få filter af og filter på.

Hos VetusOnline.com finder de en nem løsning på dette, et dobbeltfilter, hvor du kan skifte fra et filter til det næste uden at stoppe motoren.

Leveres i tre størrelser

- Med et Vetus dobbeltfilter bruger du kun et filter ad gangen. Oplever du så problemer, drejer du på hanen i top af filter, og åbner derved for det nye friske filter. Samtidig og på samme måde lukkes for det snavsede filter, og du kan nu sejle videre, fortæller Christian fra VetusOnline.com i Ry.

Når man så igen er i fart, kan du uden stop af motor skifte det beskidte filter, så er du klar, hvis uheldet igen skulle ramme.

Filter leveres i tre størrelser med kapacitet på 190, 380 og 460 liter pr. time, og er som et af de få filtre med gennemsigtig glas for aflæsning og dræn af vand godkendt til placering i motorrum.

Filter kan købes hos VetusOnline.com.

Motor

Forskere har fundet svaret: Sådan opstår mega-bølger på havet

Britiske forskere fra Oxford har i et forsøg fundet frem til, hvordan de 30 meter høje Drapner-bølger skabes. Det kan gøre det lettere at forudsige fænomenet i fremtiden.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken