Gå til hoved-indhold
Olieforurening i havnen er et udbredt problem. Foto: VetusOnline.com.Udstyr
Olieforurening i havnen er et udbredt problem. Foto: VetusOnline.com.

Undgå olie i havnen - monter et olieseperator-filter

VetusOnline.com har en løsning på problemet med olieforurening i havnen. Ved at montere et olieseperator-filter fjernes olie og bundslam fra bundvandet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Det er muligt at fjerne olie fra bundvandet, inden det ender i havnen. Det mener VetusOnline.com, der har fundet en løsning på det olieforurenede vand i havnene: 

Monter et olieseperator-filter og fjern olien fra dit bundvand, inden det ender i havet, lyder opfordringen.

Olie i havnen

En løsning, der kan gøre det muligt for bådejerne at fastholde den automatiske udpumpning - også når dde ikke selv er tilstede på båden:

- Forleden læste jeg om en havn, der anbefalede deres bådejere at slukke den automatiske udpumpning af bundvand fra båden, når de ikke var til stede. Årsagen til denne anbefaling var, at der ofte lå et skinnende lag af olie på vandet i havnen, fortæller Christian Glass fra VetusOnline.com.

- Slukning af automatisk pumpe er dog ikke en god idé. Den pumper jo netop, fordi der er behov, så lad den endelig være tændt og monter i stedet et filter, som effektivt filtrerer olie og bundslam fra bundvand, fortæller Christian Glass til Motorbaadsnyt.dk.

Effektivt oliefilter

Hos firmaet i Ry kan du købe et effektivt oliefilter, som filtrerer op til 95% af olien fra bundvand, inden det ender i havet. Filteret kan tilsluttes på en Ø19 mm slange og har en kapacitet på 25 liter/min.

Inde i filter ligger et absorberings/filtrerings-materiale, der kan indeholde op til 320 gram olie. Dette er den mængde, som anslås at være i cirka 8000 liter bundvand, så med mindre båden tager meget vand ind, holder filter for de fleste i en rum tid.

Filteret kan købes hos Vetus til 1.108 kr.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader